Oamenii de stiinta  de la Universitatea Wollongong din Australia vin in ajutorul femeilor care vor sa faca sport. Ei lucreaza la o inventie revolutionara: un sutien special, bionic, ideal pentru miscarile complexe pe care o femeie le face in timpul orelor de antrenament.

n-BIONIC-BRA-628x314
Sursa foto: Universitatea Wollongong

Sutienul bionic se va putea ajusta automat, singur, in functie de miscarile sanilor, pentru a asigura cea mai buna sustinere si fara a deveni inconfortabil.

Julie Steele, directoarea Breast Research Australia (BRA) si profesor de biomecanica, spune ca de obicei sutienele pentru sport sunt foarte inconfortabile.

In plus, potrivit unei cercetari realizate de Breast Research Australia, 85% dintre femei poarta sutiene nepotrivite.

sutien 1
Sursa foto: http://www.descopera.ro/

De aceea, acest sutien bionic ar fi varianta ideala pentru amatoarele de sport. El va fi captusit cu materiale inteligente, sensibile la miscari.
Cand femeia se misca, aceste materiale vor trimite semnale electronice spre fibrele sutienului, care se vor ajusta imediat.

Primul model de sutien bionic va avea fibre care se contracta in zona din spate, dar viitoarele modele vor avea fibre care vor acoperi intregul sutien.
„Componentele sunt în prezent modulare și sunt montate pe un sutien de sport disponibil comercial, dar in cele din urma, vom proiecta un produs integrat, care va fi fabricat la comandă.” a declarat Dr. Julie Steele pentru Huffington Post

Inovatia sutienului bionic a fost dezbatuta la a 9-a Conferinta Austral-Asiatica de biomecanică (ABC9) desfasurata la Universitatea din Wollongong.

sutien2
Sursa foto: http://www.illawarramercury.com.au/

App Sport Bra, sugerata printr-o pictogramă reprezentand un sutien verde, este o aplicatie disponibila pentru descărcare atat de pe iTunes, cat si in versiunea Android.

Sursa: Huffington Post