Multe femei gresesc atunci cand se gandesc ca pentru a merge la calarie nu ai nevoie de un sutien sport si, dintr-o dorinta de a-si salva banii si ai pune intr-un alt „buzunar” pentru o alta cheltuiala, decid sa nu-si cumpere un astfel de sutien.

Altele gandesc ca un sutien normal, de zi cu zi, poate sa-l inlocuiasca pe cel sport, si atunci de ce sa mai cheltuiasca alti bani pentru un sutien specializat?

Totusi, calaritul (ca orice alt sport de mare impact) este rezultatul unor multiple miscari ale pieptului. Fara un suport special al unui sutien corespunzator, acest sport poate deveni incomod pentru calaret si poate duce la vatamari de lunga durata si ireversibile aletesuturilor sanilor. Sanul este format din tesuturi grase, nu muschi, si odata vatamate si intinse, nici un exercitiu, oricat ar fi el de prelungit, nu poate sa readuca sanul la elasticitatea si supletea dinainte. Asa ca trebuie sa va reamintesc faptul ca orice varianta de calarit, fie trap, galop sau doar mers, solicita mult miscarile sanilor si prin urmare este bine de purtat un sutien sport corespunzator.

1690_5529_001In urma testelor repetate, cercetatorii au anuntat ca un sutien sport previne miscarea si intinderea tesuturilor sanilor cu 74/cm, in timp ce un sutien obisnuit previne miscarea si intinderea tesuturilor sanilor cu 38/cm. Este o mare diferenta!

Si marimea este foarte importanta. Potrivit studiilor, 70% dintre femei nu poarta marimea corecta la sutien, punandu-si astfel sanatatea in pericol. Greseala cea mai frecventa este sa porti un sutien care-ti este prea larg pe spate, in ideea de a-ti gasi o cupa care sa ti se potriveasca. Acest lucru poate sa-ti creeze probleme de pozitie a spatelui, disconfort si vergeturi ale pielii, ce nu mai pot fi sterse. Este de preferat ca atunci cand mergi la un magazin de lenjerie intima sa faci intai masuratorile si sa-ti cumperi un sutien corespunzator si nu sa-ti iei doar sutienul care ti se potriveste…

sutiene 6

#AnitaActive #sutienesport #clinicadesutiene

Pentru mai multe detalii consultati site-ul nostru: http://www.clinicadesutiene.ro/sutiene-sport