Vineri, 3 iunie 2016, in Aula FRF s-a desfasurat Adunarea Generala pe anul 2016 a Asociatiei Presei Sportive din Romania (APSR), prilej pentru membrii sai sa dezbata Raportul de activitate, precum si alte probleme si chestiuni importante din viata APS Romania. Cu aceasta ocazie, intr-un fericit mix de opinii sportive, s-a desfasurat si un Seminar pe teme fotbalistice actuale, organizat in colaborare cu FRF.DSC_1391

 

Programul zilei  a fost completat si cu alte actiuni: pranz oferit de Consiliul APS, apoi deplasare cu autocar la Muzeul Colectiilor Auto – Ion Tiriac, pentru ca seara sa participam in corpore la Arena Nationala pentru a sustine Romania in confruntarea amicala cu Georgia.

DSC_1358
Presedintele APS Romania, Dl. Dumitru Graur

Prezentand Raportul de activitate, Presedintele APS Romania, Dumitru Graur, a reliefat stabilitatea si bunul renume de care se bucura acum organizatia, dupa o munca extrem de asidua dusa de Consiliul APS Romania in ultimii 3 ani. De remarcat rolul activ al comisiilor speciale în cadrul asociaţiei, cu rezultat direct in dinamizarea şi buna organizare a activităţii APS Romania. Merite deosebite au responsabilii acestor compartimente, ziaristi care cu modestie si multa colegialitate si-au prezentat succint activitatea desfasurata voluntar in folosul intregii comunitati de gazetari sportivi:

Comisia de tineret: Narcis Drejan

Comisia feminină: Mirela Neag

Comisia relaţii internaţionale: Dumitru Graur

Comisia de competiţii sportive: Cătălin Cîrnu

Comisia de dezvoltare: Vlad Enăchescu

 

Stabilitatea, financiara in primul rand, este rezultatul editarii si difuzarii revistei SPORT ÎN ROMÂNIA, o revistă glossy, cu apariţie lunară, tipărită în excelente condiţii tipografice şi despre care Dl. Presedinte Dumitru Graur afirma cu mandrie:”O pot numi “revistă de cultură şi educaţie sportivă”, adică mai exact ceea ce nu prea mai face nici o altă publicaţie din ţară! Trebuie să se ştie că am făcut foarte multe eforturi pentru a ţine în viaţa o asemenea revistă, într-o vreme în care publicaţii de tradiţie dispar şi viitorul presei scrise pare mai sumbru decât niciodată. Tirajul actual ne permite mentinerea  unui echilibru foarte sensibil între costuri şi venituri, cu un foarte mic excedent, care merge exclusiv la finanţarea asociaţiei noastre. Revista poate fi achiziţionată online, iar pentru lucrul acesta este necesară accesarea site-ului la adresa: www.sport-inromania.ro

Deoarece anul viitor APS Romania aniverseaza 90 de ani de existenta, Presedintele Dumitru Graur a solicitat implicarea tuturor membrilor in organizarea galei din 2017 si atragerea unor sponsori importanti in finantarea unui asemenea eveniment, care sa cinsteasca munca si solidaritatea de breasla a gazetarilor sportivi.

Din partea FRF au luat cuvantul in cadrul Seminarului pe teme fotbalistice actuale: Florin Sari, ‎Manager responsabilitate sociala si buna guvernanta, Razvan Mitroi, Director de comunicare al FRF si Aurel Ticleanu, Managerul departamentului scouting. Alocutiunile au fost extrem de interesante, cu dense informatii, astfel incat Sport Extrapress va reveni intr-un material separat asupra chestiunilor expuse de specialistii FRF.

Foto: Tudor Panait