Transylvanian Grand Prix este un concurs international de dans sportiv, organizat de Federatia Romana de Dans Sportiv (FRDS), Academia de Dans, Fantasy Dance, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Sibiu, Primaria si Consiliul Local Sibiu si gazduit de Sala Transilvania din Sibiu, in zilele de 16-18 septembrie.Competitia este structurata pe doua categorii si este destinata sportivilor amatori participanti la World Open Standard si World Open Latino.

14224698_1410634558965583_6459689830082136412_n
Competitiile de tip World Open sunt considerate ca fiind cele mai importante dupa cele din categoria Grand Prix, ceea ce face ca evenimentul de la Sibiu sa fie cel mai important concurs de dans sportiv din Romania in acest an.
Peste 2000 de sportivi din toate colturile lumii vin la Sibiu pentru acest imens eveniment sportiv, un eveniment ce are loc, in premiera, in Romania. Peste 20 de perechi din TOP 50 mondial (World Ranking List) au confirmat deja prezenta la competitia de la Sibiu.
Ambele Open-uri sunt structurate pe categorii de varsta:
Juvenil/copii I 6-9 ani, juvenil/copii II 10-11 ani, juniori I, 12-13 ani, Junior II 14-15 ani, Tineret 16-18 ani, Adulti 19-34 ani, Senior I 35 – 44 ani si Senior II 44 – 55 ani.
transylvanian-grand-prix
Sursa Foto: http://www.romanticu.org/

Competitia este arbitrata de oficiali din 20 de tari, 30 de arbitri internationali si peste 50 de arbitri si oficiali romani printre care si presedintele Federatiei Romane de Dans Sportiv, Vasile Gliga, care este si membru in prezidiul Federatiei Mondiale de Dans Sportiv.

In premiera pentru Romania, la Sibiu, in cadrul Transylvanian Grand Prix va fi organizat Campionatul European de showdance latino pentru divizia de profesionisti.
Accesul publicului se va face pe baza de bilet. Biletele se pot achizitiona de pe site-ul www.transylvaniagrandprix.ro sau de la caseria Salii Transilvania in timpul competitiei.
Transylvanian Grand Prix este un eveniment organizat de Fantasy Dance Sibiu si Academia de Dans Brasov si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport si sprijinit de Federatia Romana de Dans Sportiv, Federatia Mondiala de Dans Sportiv si Federatia Mondiala de Dans Sportiv – divizia de profesionisti.

 

Articol si Foto transmise de ISTVÁN BERTALAN, Medias News

http://www.istvanbertalan.ro/