Cand a scris „Mens sana in corpore sano”,  poetul roman Juvenal a  dat mintii intaietate in asigurarea unui corp sanatos, viguros. In  zilele noastre, pregatirea mentala isi recapata rolul esential in  lumea sportului, ca o componenta cel putin la fel de importanta precum  antrenamentul fizic. Campioni olimpici si performeri de prim rang  recunosc deschis ca, intr-o competitie de elita, unde se infrunta  sportivi de valori sensibil egale si la fel de bine antrenati, ceea ce  face diferenta intre podium si restul clasamentului este psihicul  solid, capacitatea de concentrare si controlarea emotiilor.

invitatie-1Lucrarea  „Psihologia sportului. Maximizarea performantei sportive”, scrisa de  Radu Predoiu si aparuta la Editura Polirom, beneficiind de un cuvant  inainte semnat de cel mai de succes antrenor al lumii, Octavian Bellu,  vine in intampinarea antrenorilor, profesorilor de educatie fizica si  chiar a sportivilor dornici sa-si imbunatateasca performantele,  reunind in paginile sale informatii de ultima ora cu privire la  programele de pregatire psihica, sfaturi referitoare la alimentatie si  regimul de odihna, strategii de evitare a stresului si de reincarcare  energetica.

Publicul nespecialist, dar pasionat de resorturile  mintii umane va gasi in acest volum capitole captivante, despre  controlul emotiilor si al gandurilor negative, dar si despre mesajele  subliminale, care pot fi aplicate inteligent si-n viata cotidiana.
 Lansarea cartii va avea loc la Libraria Mihail Sadoveanu, strada  Edgar Quinet 10, Bucuresti, joi, 20 octombrie, la ora 18.