Fundatia Romanian Business Leaders si Fundatia Motivation Romania, alaturi de Fundatia Vodafone Romania si Steaua EximBank au organizat vineri, 21 octombrie, incepand cu ora 17.00, un eveniment inedit. 20 de iubitori ai sportului, utilizatori de scaune rulante si antreprenori, au jucat impreuna baschet, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

afis_inspiratie-prin-sport-1Mai mult decat o competitie, evenimentul are rolul de a demonstra ca toti oamenii isi pot depasi limitele prin sport: persoanele cu dizabilitati depasesc barierele fizice, iar persoanele fara dizabilitati se lasa prinse intr-un joc ce le antreneaza energia si determinarea si, in acelasi timp, afla mai multe despre ce pot face utilizatorii de scaune rulante.

”Actiunea de astazi nu este una singulara. Sportivii nostri participa frecvent la evenimente care au rolul de a demonstra abilitatile persoanelor cu dizabilitati. Mai mult decat atat, demonstratiile si intalnirile de acest fel de acest tip sunt un bun prilej de intarire a spiritului de echipa si de schimbare a perceptiei asupra utilizatorilor de scaune rualnte.” Viorel Mocanu, Coordonator Programe Sportive la Fundatia Motivation Romania.

Echipele care au intrat vineri pe teren au inclus atat utilizatori reali de scaune rulante, cat si antreprenori dispusi sa se puna in pielea acestora pentru cateva ore si sa incerce sa dribleze, sa paseze si sa marcheze intr-un mod diferit si de la o alta inaltime. Antreprenorii care s-au alaturat initiativei fac parte din proiectul Ateliere de antreprenoriat, derulat de Fundatia Romanian Business Leaders.

La eveniment au participat atat pasionatii de sport, cat si persoanele interesate sa afle mai mult despre jocul de baschet adaptat pentru utilizatorii de scaune rulante.

Fundatia Romanian Business Leaders este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit, infiintata in iulie 2011. Obiectivul sau este sa dezvolte o platforma de actiune si implicare sociala pentru lideri din mediul privat. Scopul ultim este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru business-ul responsabil si, in felul acesta, pentru toti romanii. Comunitatea Romanian Business Leaders numara peste 300 de antreprenori si sefi de companii din Romania care lucreaza voluntar in proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, in domeniile educatiei, culturii antreprenoriale si a bunei guvernari. Mai multe informatii pe http://www.rbls.ro/

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creata in 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Serviciile pe care le ofera acopera o gama larga de nevoi, de la evaluare si echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare medicala si instruire pentru viata independenta alaturi de un instructor in scaun rulant. Pana in prezent, Motivation a redat libertatea de miscare si speranta intr-o viata implinita pentru mai mult de 14500 de persoane cu dizabilitati din Romania. Mai multe informatii pe www.motivation.ro.