Telekom Arena, singurul patinoar privat din zona Bucuresti-Ilfov, construit la standardele FIH, este deschis pentru antrenamente copiilor si juniorilor

inaugurare-patinoar-telekom-arena_7-12-2016-7

Patinoarul Telekom Arena, operat de Fundatia Tiriac si construit la initiativa domnului Ion Tiriac, a fost inaugurat miercuri, 7 decembrie 2016, in prezenta unor invitati de renume precum Simona Halep, Horia Tecau, Ilie Nastase, Mihai Leu, Mihai Covaliu, Elisabeta Lipa, Andreea Raducan, Violeta Beclea-Szekely, Octavian Belu, Mariana Bitang, Sandra Izbasa, Bogdan Stelea, Marius Copil, Mihnea Costoiu, Bogdan Enoiu, Ambasadorul Canadei in Romania – Kevin Hamilton si Primarul orasului Otopeni – Silviu Constantin Gheorghe, dar si a circa 150 de elevi din orasul Otopeni.

In cadrul evenimentului, patru echipe de hochei de juniori au disputat doua meciuri demonstrative pentru cei prezenti, iar doua patinatoare de 8, respectiv 14 ani, au sustinut cu gratie momente artistice.

„In trei luni am transformat un camp intr-o locatie sportiva la norme internationale. Semnifica doar o picatura insa, mai important, reprezinta un exemplu ca lucrurile se pot realiza atunci cand exista dorinta. Sper ca in viitorul imediat clasa politica, in toata structura ei, sa adere la aceasta directie si sa transforme tineretul, sanatatea si sportul in reale prioritati nationale”, a declarat Ion Tiriac.

Telekom Arena este un proiect unic, singurul patinoar din zona Bucuresti-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internationale si in acord cu indicatiile Federatiei Internationale de Hochei (FIH). Principalul sau scop este incurajarea practicarii sportului in randul copiilor, tinerilor si sprijinirea echipelor sportive in atingerea celor mai inalte performante.

„Telekom este brandul si ne dorim ca Telekom Arena sa devina un loc in care oamenii sa petreaca timp impreuna – sa-si cultive talentul, sa se distreze, sa sustina impreuna echipele favorite si sa impartaseasca pasiunea si interesul pentru sporturile de iarna”, a mentionat Miroslav Majoroš, CEO Telekom Romania.
Patinoarul situat pe Strada Drumul Garii Odai (Otopeni) are o suprafata construita de 4 863 mp, o capacitate de aproximativ 500 de locuri, iar investitia totala in constructia sa s-a ridicat la 3,6 milioane de Euro.
Amplasamentul pune la dispozitia vizitatorilor 4 vestiare pentru echipele de hochei, 6 vestiare individuale pentru patinatori sportivi si un vestiar pentru publicul larg. In plus, beneficiaza de o parcare de 70 de locuri, cu spatii adaptate inclusiv pentru autocare.

Pentru inceput, patinoarul Telekom Arena va putea fi accesat in mod gratuit de grupurile de copii si elevi care doresc sa practice sporturi pe gheata. Totodata se vor organiza cursuri gratuite de hochei si patinaj, pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 8 ani, in intervalul orar 13:00-14:00, in cadrul unei scoli dedicate.

Accesul publicului larg va fi posibil incepand cu primul trimestru al anului 2017.

Initiativa Fundatiei Ion Tiriac de a face sporturile pe gheata accesibile celor mici este sustinuta de: Telekom Romania, Allianz-Tiriac, Dedeman si Skoda.