In decorul maiestuos al Masivului Bucegi, “Transylvania 100” ofera iubitorilor de alergare montana, prin cele patru curse ale sale, toate conditiile pentru provocarea om contra munte, pe care trail running-ul o cere.

Nu trebuie sa uitam insa, ca in ciuda frumusetii tulburatoare a Muntilor Bucegi, muntele este nemilos cu cei nepregatiti, motiv pentru care, participantii trebuie sa-i arate respectul cuvenit.
Mai jos, organizatorii concursului “Transylvania 100” vor sa evidentieze doar patru dintre numeroasele motive de a lua startul la una din cele patru curse, din curtea Castelului Bran, in 20 mai 2017 .

1. “Transylvania 100” deschide sezonul ultra- maratoanelor montane din Romania, oferind alergatorilor posibilitatea de a-si masura fortele, dupa lunga perioada de pauza competitionala, in perspectiva concursurilor de peste an, precum si acumularea de puncte ITRA, calificative la mult ravnitele curse UTMB – 5 puncte/ 100K, 3 puncte/ 50K si 2 puncte/ 30K.
2. Decorul magnific al desfasurarii celor patru curse, Masivul Bucegi, cu diversitatea tipurilor de poteci serpuite prin paduri seculare, platouri alpine si creste batute de vant, in conditiile particulare ale mijlocului lunii mai – cu verdele crud al padurilor de la poale, la zapada care inca mai dainuie pe creste, de la temperaturi inalte si vremea insorita care te-mbie la plaja, in zona de start , la temperaturile sub zero, ceata si vant puternic, la Hornul Mare. Astfel, fie ca esti un alergator foarte experimentat, fie ca esti un alergator obisnuit, in cautarea unui nou obiectiv, toate cele patru curse va dau posibilitatea de a va bucura si de calatoria pe munte, in sine, nu numai de sosirea la destinatie, finish. Datorita dificultatii traseelor, cursele de “ultra” – 100K si 50K, precum si cea de skyrace – 30K au fost apreciate de catre alergatorii romani cat si de cei straini, ca unele dintre cele mai dure .Si noua cursa, de “semi-maraton” – 20K, propusa de organizatori incepand cu aceasta editie, se incadreaza in conditiile “surorilor” mai mari, venind in intampinarea celor ce-si doresc depasirea limitelor proprii prin abandonarea confortului si monotonia oferite de cursele de “plat”, pe asfalt, aceasta cursa fiind o excelenta oportunitate de a “sparge gheata” pentru cei mai putin experimentati in alergarea montana.
3. Posibilitatea petrecerii unui weekend perfect alaturi de familie sau prieteni, prin imbinarea placerii de a calatori cu cea a practicarii sportului preferat, cele patru curse oferind oportunitati tuturor, in functie de experienta fiecaruia. In aceasta ordine de idei, chiar si cei “pasivi”, membrii familiilor sau prietenii concurentilor pot avea parte de frumusetile Masivului Bucegi si de o “gura” de aer curat, facand scurte drumetii pentru a-si sustine favoritii – la picior, pana la cabana Malaiesti, cabana Salvamont Ciubotea sau Valea Gaura sau folosind mijloace de transport – telecabina pentru Babele, Sfinx sau Pestera sau masina, pentru a ajunge la Lacul Bolboci, Moieciu de Sus, sat Poarta, Busteni sau Piatra Arsa.
4. Posibilitatea de a se bucura de inegalabila atmosfera a unui concurs international si de a interactiona si a schimba impresii atat cu alergatori romani, cat si cu alergatori straini, fiind bine cunoscut faptul ca peste hotare, “ Transylvania 100” este unul dintre cele mai apreciate concursuri de alergare montana din Romania, dovada fiind prezenta la primele trei editii a peste 500 de alergatori din peste 25 de tari, de pe toate continentele.

In incheiere, toate cursele “Transylvania 100” sunt curse de top, care ofera oportunitati tuturor tipurilor de alergatori, de la cei foarte experimentati pana la cei care prefera sa faca doar un “jogging”sau o simpla plimbare pe munte si care odata trecuti de linia de sosire vor simti cum, cu fiecare pas inainte, in lupta cu muntele au castigat si testul cu propriile limite ale trupului, mintii si spiritului. Spre deosebire de majoritatea sporturilor obsedate de timpi in secunde, minute sau ore, in alergarea montana competitia se duce, in principal, cu muntele, cu vointa si cu limitele fiecaruia si mai putin cu ceilalti alergatori, toti cei care vor fi trecut linia de sosire fiind considerati invingatori, indiferent de timpul realizat.

Alte detalii despre cursele “Transylvania 100” le puteti gasi pe www.transylvania100k.com