Oul lui Lacroix. Canadianul numit la nationala de hochei a Romaniei a facut spectacol la incondeiat oua: „E primul meu Paste aici, imi place la nebunie!”

Sportul nu face pauza nici de Sarbatori. Au demonstrat-o sportivii de la Corona Brasov, care au schimbat pucul de hochei sau mingea de handbal cu ceara, vopseaua, pensula si oul. Componentii Coronei s-au „antrenat” la incondeiat oua, in cadrul Festivalului de traditii romanesti „Gloria Domini”, gazduit de Casa Junilor din orasul de sub Tampa.

Aflat la primul sau Paste in Romania, campionul national cu Corona si proaspatul selectioner, canadianul Martin Lacroix a fost cel mai incantat de provocare. „Nu e rau pentru un canadian!”, si-a laudat Lacroix, la final, oul pictat.

„Am fost foarte fericit sa incondeiez oua, desi a fost putin complicat. Este prima data cand petrec Pastele in Romania – pana acum am fost fie in Canada cu familia, fie in Franta, Germania sau SUA. M-am adaptat peste tot pe unde am fost. A fost primul meu sezon in Romania, iar tara mi-a placut foarte mult, la fel ca si Brasovul. Realizez ca Romania are multe traditii, si cred ca este important sa le respectam.”

„Stiu ca se spune ca hocheistii sunt tipi duri, dar incerc din greu sa fiu un tip sensibil – inclusiv cu oul meu!”, a glumit Lacroix.

Roberto Gliga: „Avem nevoie de infrastructura”

Si elevul sau de la club si de la nationala, Roberto Gliga, s-a bucurat de ineditul respiro. „Ar fi cam greu sa marcam cu oua in loc de pucuri, dar ne-am da silinta! Va fi un Paste fericit, deoarece am avut un sezon foarte bun, in care am iesit campioni cu echipa de club, respectiv am si promovat cu echipa nationala.”

Anul viitor, la lotul national, va trebui sa ne mentinem in grupa in care am promovat. Va fi foarte competitiv, si trebuie sa ne pregatim bine. Asteptam ca si infrastructura sa tina pasul cu performantele noastre”, a spus Gliga, care va discuta despre hochei si la masa de Paste: „Voi fi cu familia, ce a mai ramas din ea – tatal meu (fosta glorie Marius Gliga, n.r.) este plecat in Qatar.

Handbalistele Coronei invata tactica cu oua!

Prezenta si ea la eveniment, echipa de handbal feminin a „lupilor” a incercat sa „fure” din arta mesterilor. „Am nevoie de fete creative la Corona in sezonul urmator. Este important sa retina ce este traditia, sa ramana atasate de Romania si sa lase ceva in urma lor. Chiar ma gandeam cum sa fac tactica pentru urmatorul meci – cred ca ar fi potrivit cu oua!”, s-a amuzat antrenorul Dragos Dobrescu.

„Nu ma asteptam ca incondeiatul oualor sa fie asa greu. Am mai prins competitii de Paste, am ciocnit oua si intre noi, dar de obicei avem doua zile libere si ciocnim in familie”, a dezvaluit pivotul Georgiana Ciuciulete.

Articol furnizat de Stefan Gavan – PR Manager; stefan.gavan@sports-net.ro