De Ziua Nationala a Frantei, 14 iulie, a avut loc la Amfiteatrul de la Casa Olimpica semnarea parteneriatului dintre COSR si firma de echipamente sportive PEAK din localitatea chineza Quangzhou. Noul presedinte al forului olimpic roman, Mihai Covaliu si Christin Bingrui Wu, vicepresedinte al PEAK Sport au semnat contractul, in prezenta unor personalitati ale sportului din tara noastra si a lui Kurt Guanquin Wu, directorul de marketing la PEAK International.

Evenimentul a fost prefatat de luari de cuvant. Mihai Covaliu a mentionat ca a fost in China, unde a vazut potentialul potentialul si seriozitatea cu care abordeaza discutiile cu viitorii parteneri firma PEAK. Despre care a aflat ca este partenera a 12 Comitete Olimpice de pe patru continente, demonstrand performanta si in NBA. Constatand ca exista un cadru prielnic pentru un concept de identitate reprezentativ pentru o echipa olimpica, aducandu-i un plus de valoare, a fost de acord, sa semneze un contract in valoare de peste 1,5 milioane de euro pentru procurarea unor echipamente sportive de reprezentare pana-n anul 2024.
Care vor fi folosite de componentii loturilor pentru Jocurile Olimpice de Vara si de Iarna, Jocurile Europei si Festivalurile Olimpice ale Tineretului European.
Christine Wu a mentionat de la bun inceput ca materialele, cu designuri diferite, din care sunt facute echipamentele, au o foarte buna calitate, adaptandu-se modei. O buna parte dintre ele au fost valorificate de patru ani pe piata romaneasca prin firma Sportlife, reprezentata la evenimentul de la COSR de catre directorul general Margarit Amza. Produsele PEAK, listate la bursa din Hong Kong cu o valoare de 1,5 miliarde de dolari, sunt distribuite printr-o retea de peste 7000 de magazine din 90 de tari de pe cinci continente.
A urmat un moment de socializare, prilej pentru reprezentantii mass-media sa ia interviuri medaliatilor cu aur olimpic Alin Moldoveanu, Nicu Vlad, Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Sandra Izbasa, Alina Dumitru, Laura Badea, vicecampioanei olimpice Corina Caprioriu, multiplului medaliat mondial si european Marian Dragulescu, antrenorilor Octavian Bellu si Mariana Bitang, dublului campion mondial Cristian Gatu, a unor conducatori de federatii.
Foto: Vasile TROFIM