Reactia generala vis-à-vis de ratarea calificarii, a fost una plina de multe opinii diferite, dar indiferent de opinie, aceasta a fost una negativa. Chiar am citit un articol, unde cineva reclama faptul ca Belu si Bitang sunt de vina, datorita lacomiei lor. Fascinant! Indiferent de opinii, un lucru este cert, nu vom avea gimnastica la JO si de vina sunt toti cei implicati.

In opinia mea insa, daca ar fi sa gasesc pe cei mai putin vinovati, acestia sunt Belu si Bitang, care sa fim seriosi, sunt cei mai titrati antrenori din toata istoria sportului mondial. Nicaieri pe planeta asta, decedati sau in viata, nu mai gasesti un antrenor cu palmaresul lor, indiferent de ce sport vorbim aici. Nu poti vorbi despre Belu si Bitang, cum nu poti vorbi de gimnastica in general, pentru ca vinovatii nu sunt in gimnastica. Acest sport, de 40 de ani, trage Romania dupa el, s-a dovedit a fi un adevarat miracol in pesajul profesional din Romania, peisaj sumbru lipsit de orice forma de performanta.

Sa va dau un exemplu, la nivel mondial, avem cei mai multi IT-isti, raportat la numarul de locuitori si din punct de vedere al calitatii lor suntem nr 1(a 2-a limba vorbita in Microsoft este limba romana), cu toate acestea avem un singur soft performant la nivel mondial, antivirusul Bitdefender.

Gimnastica a fost oaza din sportul romanesc, din tot ce inseamna romanesc. Acum speram in handbalul feminin, de fapt in Cristina Neagu, ca noua oaza a Romaniei, Simona Halep parand a fi in caderea fara intoarcere.

In concluzie, in loc sa rupem norii cu tot felul de opinii obscure, neimportante si inutile, ar trebui sa incepem sa cautam solutii reale, solutii care sa schimbe acest sentiment de neputinta care ne inconjoara, sa invatam sa fim profesionisti, eficienti si performanti. Doar atunci, vom avea rezultate pozitive, progres, continuitate si nu in ultimul rand satisfactia de a fi romani.