Odata trecuta euforia weekend-ului fabulos, e timpul sa discutam putin despre un eveniment extrem de neplacut desfasurat la Madrid in sfertul romanesc Halep-Begu.

irinabegu-1423327172
Sursa Foto: http://www.cugetliber.ro/imagini/original/irinabegu-1423327172.jpg

Simona a spus ca in setul 2 s-a enervat! Nu cred o secunda. Ok, te-ai enervat, pierzi un ghem, hai doua, dar sa pierzi setul in felul ala, e ceva mai mult. Ma rog, acceptabil si nu prea. Nu pot insa sa speculez nimic, pentru ca nu am nici un argument, insa cum am spus, N-O CRED. Ce s-a intampla este problema ei si numai a ei si cu asta punct.

cruciat-4171-970x440
Sursa Foto: http://www.treizecizero.ro/media/news/3/3/8/3383/cruciat-4171-970×440.jpg

Dar nu putem trece cu vederea comportamentul lui Adrian Cruciat si implicit al Irinei Begu. Ca sa spun de la bun inceput, in opinia mea, Irina Begu poate usor sa intre in top 20, dar asta doar atunci cand o sa apeleze la un antrenor. Personajul nostru, Adrian Cruciat antrenor-comentator la tenis, cobora din tribuna, ori de cate ori avea el chef si vorbea cu Irina in limba romana. Imi amintesc un meci cand Wozniacki il cheama pe tatal si antrenorul ei intr-o pauza si pentru ca adversara sa nu inteleaga indicatiile, vorbea in poloneza. Adrian al nostru vorbea in romana, dar nu in soapta, mai avea putin si urla sa auda toata lumea din complex. Indicatiile lui Adi erau ceva de genul, hai ca poti Irina, ce-i mai greu a trecut. Asta putea sa-i spuna si din loja, dar voia sa lase impresia ca e acolo sa schimbe, dar vorbind in romana, arata cat se poate de clar, ca nu are solutii. Ma mir cum de nu s-a dus la Simona si sa inceapa sa strige “vezi ca Irina o sa joace asa si asa”, era acelasi lucru, adica bate saua sa priceapa iapa. Si cum a declarat si Simona, “indicatiile” erau oferite si in timpul jocului, ceea ce e interzis de regulament. Aceasta lipsa de fair play este de cea mai joasa speta, trista, care arata de fapt neputinta unui personaj obscur, nesmnificativ. Scriam intr-un comentariu anterior ca personajul din postura de comentator ne explica cum un(o) jucator(e) forteaza break-ul pentru a intra la serviciu in setul urmator. Haideti sa va explic ce ne “comenteaza” acest figurant impresionist. Orice jucator(e) forteaza break-ul pentru a obtine un rezultat pozitiv. Intotdeauna jucatorii sau jucatoarele vor sa intre intr-un set nou, la primire. De ce? Simplu, incepi la primire si vei servi intotdeauna imediat dupa pauza. Daca intri la serviciu, vei servi al doilea dupa pauza si vei servi mai slab in momente extrem de dificile din cauza oboseli. Insa, cum v-am spus, personajul nostru antrenor-comentator este limitat si mai mult, complet depasit iar Irina Begu la randul ei, una dintre cele mai dezavantajate jucatoare din circuit.

Imi doresc din toata inima ca intr-un viitor cat mai apropiat, ieri daca se poate, Irina sa inteleaga ca acest Adrian Cruciat este o piatra de moara in spatele ei si sansele pe care talentul, profesionalismul si ambitia I le ofera pentru a inainta in clasamentul WTA se diminueaza serios.