Un vechi proverb romanesc spune ca “cine nu are batrani, sa-si cumpere”. Suna foarte ciudat, pentru 2 fete extraordinare, Aurelia Bradeanu (imi amintesc cum ii spuneam “fata” la CE din 2000) si Cristina Varzaru, veteranele din lotul CSM-ului. Este obligatoriu in orice grup sportiv sa existe astfel de sportivi(e), cu experienta, capabili(e) sa stie cand trebuie modificat ritmul de joc, cand trebuie sa faultezi adversarul sau cand trebuie sa nu ratezi momentul. Cristina a marcat si s-a miscat permanent in atac, iar in aparare a fost extrem de agresiva si determinata. A jucat inteligent si a reusit sa tina banda dreapta in timpul cand Kim tinea pe banca una dintre cele mai bune jucatoare a CSM-ului in toata campania din Liga, Carmen Martin, toate astea la 36 de ani, varsta la care cele mai multe sportive au “agatat de mult ghetele-n cui”.

Foto: Sabin Malisevschi
Foto: Sabin Malisevschi

Aurelia “Mica” Bradeanu liderul apararii a fost indiscutabil una din cele mai solide jucatoare ale CSM-ului, in tot sezonul. Echilibrata, inteligenta si extrem de stabila pe picioare, Mica a tinut la respect toate adversarele din centrul atacului advers, indiferent de numele adversarei. Daca ne gandim ca in semifinala dintre Gyor si Buducnost, centrul lui Gyor, olandeza Groot, a jucat exceptional, ea fiind cea care a facut diferenta in faza de atac in special, in favoarea Gyor-ului, in finala contra Micai a fost o umbra.

CSMB Tensiune mare inainte de 7 metri

Ultimul, dar nu in ultimul rand, Kim Rasmussen, antrenorul CSM-ului este unul din cei mai importanti stalpi ai succesului obtinut de fete. Inteligent, temperamental, extrem de bun in comunicare, tipul asta s-a detasat de ceilalti 3 parteneri de intrecere, Ambrosio, Adzic si Camara. Distanta dintre Kim si ceilalti 3 competitori este una clara, el castigand duelurile in primul rand prin complexitatea cu care a judecat jocul si competitia, CSM fiind echipa cu cel mai echilibrat joc, joc cu o aparare solida, dar care nu consuma totul in aparare, lasand atacul pe o singura jucatoare. Acest model de joc practicat in semifinala, a permis echipei sa o tina cu rezerve importante de energie pe Bella Gullden, care apoi in finala a demolat poarta Gyor-ului. Prin comparatie cel mai bun lot, Gyor, a marcat cele mai putine goluri si nu a reusit nici o secunda sa domine CSM-ul in finala, desi “numele” jucatoarelor impuneau asta si echipa cu cea mai buna jucatoare din lume, Buducnost cu Cristina Neagu, a pierdut ambele meciuri, desi daca Adzic ar fi stiut sa-si echilibreze atat jocul cat si echipa, ar fi fost fara indoiala adversara CSM-ului in finala.