De multe ori am impresia ca presa sportiva din Romania, contribuie cu bani la cluburile unde joaca Tamas, in Romania, pentru a avea subiecte de cancan. Revenit in Romania sub comanda lui Reghecampf, Gabi Tamas, cica ar fi stat potolit si cand sa-i vina covocarea de la nea Puiu Cashketa Iordanescu, a pus-o iar de-un spritz de zile mari.

gabriel-tamas-west-brom_3009635
Sursa foto: www.skysports.com

In primul rand cred ca acesti super-jurnalisti, care-l urmaresc pe Tamas mai rau ca CIA pe Ceausescu in anii’80, ar fi “super-apreciati” in Premier League, acolo unde daca nu te imbeti de cateva ori pe sezon, nu faci parte din grup. Ma intreb cum ar fi reactionat baietii nostri, dupa betiile crunte urmate de batai ale lui Gerrard sau Rooney si ce i-ar fi “propus” atunci lui Capello sau mai stiu ce selectioner avea Anglia. Normal, cei mai “da top” flacai ai nostri n-ar prinde nici “lotul largit” al unei publicatii sportive din Anglia, dar ce nevoie au cand fac aici pe lupii moralisti, cand vine vorba de ce face sau desface careva, orice in afara sportului, ca atunci cand vine vorba de sport, ei care au practicat toata viata aruncarea cu privirea, e mai greu sa inteleaga ce se intampla pe terenul de sport.

Ce se intampla in cazul Gabi Tamas este insa strigator la cer, baiatul asta si rupt de beat joaca foarte bine. Pai fratilor cand unul joaca, de parca ar fi in filmul ala Maestrul betiv, lasa-l frate sa joace, ca n-avem prea multi care s-o faca, dar voi nu, de ce-a baut, de ce-a f…t, de ce nu stiu ce, etc. Nu stiu de unde-au scos filmarea aia cand Tamas, rupt de beat, dilea in scara unui bloc si au facut din ea evenimentul lunii, parca nici asasinarea lui Ceausescu n-a adus audienta ca evenimentul asta.

Suntem cei mai priceputi cand vine vorba sa vorbim de morala, cand noi suntem vai de capul nostru, dar cand vine vorba sa comentam serios si profesionist un job habar nu avem sa scriem trei vorbe. Si probabil intr-o analiza corecta cred ca suntem mai catolici decat papa, dar asta doar in lozinci, ca daca aruncam un ochi in ce se petrece in realitate in Romania, nu doar in sport, ci intreaga societate, indiferent ca e politic, economic sau social, habar nu avem cum sa facem o apreciere serioasa a nivelului autodistructiv existent la ora actuala in Romania, dar l-am prins pe ala beat. Si????