Nationala de fotbal a Romaniei  participa, dupa o pauza de opt ani, la un nou turneu final european.

Mihai Pintilii, Florin Gardos si Alexandru Chipciu, de la nationala Romaniei, saluta publicul la finalul meciului amical cu selectionata Danemarcei, disputat in Bucuresti, marti, 18 noiembrie 2014. LAURENTIU MICH / MEDIAFAX FOTO
Mihai Pintilii, Florin Gardos si Alexandru Chipciu, de la nationala Romaniei, saluta publicul la finalul meciului amical cu selectionata Danemarcei, disputat in Bucuresti, marti, 18 noiembrie 2014. LAURENTIU MICH / MEDIAFAX FOTO

Calificarea chinuita, obtinuta in extremis, printr-o victorie in Insulele Feroe cu scorul de 3-0, este mai mult rodul inspiratiei Dlui Sarmaluta, Constantin Budescu, si mai putin rodul gandirii (daca exista asa ceva!) tehnico-tactice iordanesciene. Nationala a jucat pe finalul campaniei temator, dezlanat si fara energie, remizand in serie cu Irlanda de Nord (0-0), Ungaria(0-0), Grecia(0-0), Finlanda(1-1), marcand in 4 meciuri un singur gol, si acela cu noroc, mingea fiind impinsa in poarta finlandezilor de catre Hoban in minutul 90+1…

Vom juca in grupa de la Euro 2016 cu Franta, Elvetia si Albania si conform specialistilor in pronosticuri sportive avem sansa a treia, fiind considerati mai buni decat albanezii, aflati la primul lor turneu final. Meciul nationalei contra Frantei deschide „balul” Euro 2016, sperantele noastre fiind legate de o aparare supranumerica, cu multiple degajari, cu dese fragmentari, si cu o incredere oarba, superstitioasa, intr-un nou meci egal la deschiderea unui turneu final.

” Va fi ceva special pentru noi sa deschidem turneul. Este un moment de care ai parte o singura data in viata” – a declarat fundasul Vlad Chiriches, intr-un interviu, pe site-ul FIFA.

claudiu
Sursa Foto: https://eusunt12.ro/wp-content/uploads/2016/02/claudiu.jpg

Alt jucator al Nationalei, Claudiu Keseru, in prezent atacant al clubului bulgar Ludogorets Razgrad, a declarat: „Sa intalnesti Franta in meciul de deschidere, meci la care toata suflarea europeana va avea privirea atintita, este ceva extraordinar.”

Feroe-Romania-promotie
Sursa Foto: http://www.pariurisportive.com/noutati-pariuri/wp-content/uploads/2015/10/Feroe-Romania-promotie.jpg

Dupa parerea unora echipa de start la meciul cu Franta ar trebui sa fie: Tatarusanu, Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat, Pintilii, Hoban, Adi Popa, Nicusor Stanciu, Torje, Keseru. E posibil insa, ca Anghel Iordanescu sa joace, in amintirea CM 1994, cu defensivii Ropotan si Prepelita la mijloc, pentru mai multa siguranta.

Culmea culmilor, am ajuns sa ne bucuram ca Romania lui Tata Puiu a facut un egal cu RD Congo, devenind echipa din Europa cu cea mai lunga serie de jocuri pe care nu le-a pierdut. De altfel, daca tot suntem atenti la statistici caraghioase, din intreaga lume, „tricolorii” ocupa pozitia a treia, dupa Mexic si Coreea de Sud. Minunat, senzational, fabulos, dar ar face bine sa-i spuna cineva domnului general cu cashcheta ca nimeni, absolut nimeni, nu a facut performanta doar remizand, doar jucand la mica ciupeala.

Nationala Romaniei ne-a demonstrat pana acum ca joaca la”alibi”, fara verva si fara entuziasm, practicand un fotbal demodat, lipsit de imaginatie, bazat doar pe angajament fizic si aglomerare pe zona centrala.
Romania va porni la lupta, pe data de 10 iunie, pe Stade de France. Sa speram ca nu se va repeta „cel mai urat meci de la Euro 2008”, cand un alt curajos antrenor a scos un 0-0 mizer, ingrozindu-i pe cei care credeau in ideea de spectacol sportiv, nu in redute si in otraviri de fantani.