Nu ai intotdeauna noroc, chiar daca incerci. Nu esti intotdeauna rasplatit, chiar daca vrei sa demonstrezi. CSMS Iasi ne-a aratat ca orice este posibil cand ai ambitie, insa, din pacate nu a reusit sa invinga!

CSMS-Iasi-Hajduk
Sursa Foto: http://zulubet.ro/blog/wp-content/uploads/2016/07/CSMS-Iasi-Hajduk.jpg

Formatia CSMS Iasi, antrenata de italianul Nicolo Napoli a fost „doborata” de croatii de la Hajduk Split, o formatie care are multe meciuri in Cupele Europene. CSMS Iasi, insa a fost la prima ei participare, o prima participare, care putea fi cu noroc daca o invingea pe Hajduk.
In tur (14 iulie), Iasi a jucat acasa, in Copou si a aratat un joc peste asteptari, conducand la un moment dat cu scorul de 2-0. La Iasi, scorul a fost deschis de Andrei Cristea, dintr-o pasa a lui Gianmarco Piccioni, in minutul 19′. Acelasi Piccioni, care i-a pasat la golul de 1-0 lui Cristea, a facut ca scorul partidei sa devina 2-0, introducand mingea in poarta, singur cu portarul.
Dupa respingerile portarului bosniac Grahovac, dupa suturile expediate de moldoveni, in repriza a doua a venit si ghinionul. Dupa aproximativ trei minute de joc, portarul Grahovac a fost invins de golul lui Ohandza (in minutul 48′).
Romanii se bazau pe apararea „italiana” a formatiei antrenata de Nicolo Napoli, crezand ca al doilea gol al croatilor n-ar mai putea veni. Insa, dupa multe ocazii de ambele parti, iesenii au fost egalati de Said, in minutul 90+4, un minut de tinut minte, fiindca golul a fost dat nu cu mult timp ca arbitrul partidei sa fluiere finalul meciului.

Dupa acest meci, CSMS Iasi a fost dezamagita, pentru ca jucatorii au arata o forma destul de buna, mai presus de asteptari, data fiind prima lor prezenta in Europa League. Iar daca scorul se termina cu un 2-1, de exemplu, pentru ieseni, returul nu ca devenea in mod necesar mai simplu de abordat, dar jucatorii intrau pe teren cu un alt moral, unul mult mai bun, gata oricand sa treaca in turul trei.
Partida retur s-a disputat pe data de 22 iulie, in Croatia, intr-o atmosfera de meci mare, croatii incurajati mai tot timpul de fanii lor.
Scorul meciului retur a fost deschis de formatia croata Hajduk Split, prin golul lui Fran Tudor, in minutul 22′. Nu a trecut mult timp si Iasul a egalat, in minutul 25′, prin golul lui Alex Ciucur, dupa o aparare modesta a gazdelor de la Hajduk.
Astfel, scorul inregistrat la pauza a fost de 1-1, insa in repriza a doua lucrurile au stat putin altfel. Ocazii  multe si tocmai bune de gol ale Iasului, insa si ale croatilor au fost periculoase, chiar si pentru un stil italian. Asadar, defensiva Iasului nu a putut face fata si la golul dat de Ohandza, in minutul 90′, gol care a inchis partida.
Dupa ghinionul de la Split, presedintele moldovenilor, Florin Prunea a declarat pe evz.ro:” Nu se putea mai mult cu o asemenea brigada de arbitrii. N-am mai vazut asa ceva la acest nivel. Am ramas cu un gust amar.” Arbitrii acestei partide au fost francezii Frank Schneider, Philippe Jeanne si Djemel Zitouni.