Curand incepe Olimpiada de la Rio de Janeiro (Brazilia), mult asteptata de pasionatii sportului. Brazilia gazduieste, asadar, editia cu numarul 31 a Jocurilor Olimpice. Pe langa Rio de Janeiro, orase finaliste pentru disputarea jocurilor de vara au mai fost: Madrid (Spania), Tokyo (Japonia) si Chicago (SUA).

06/02/2015. Pins. Ensaio.. Local: Sede Rio2016.
Sursa Foto : https://smsprio2016-a.akamaihd.net; Pins. Ensaio. Local: Sede Rio2016.

Drumul tortei olimpice are ca punct terminus celebrul stadion Maracana, stadion cu o capacitate de 78.838 de locuri, unde va avea loc spectacolul de deschidere, iar apoi se va da startul jocurilor.
La Rio 2016 vor fi 206 tari participante si aproximativ 10.500 de sportivi, care se vor intrece, in deplin spirit olimpic, cu sportivitate si risipa de efort, generand un spectacol de anvergura mondiala. Pentru cei mai buni rasplata va fi incununata cu aproximativ 2.500 de medalii puse in joc.
Vor fi sporturi interesante, cu miza mare si sa speram ca privirile noastre vor fi atintite cu placere pe micile ecrane. Asadar, tenis de camp, tenis de masa, caiac-canoe, canotaj, navigatie, saritura in apa, inot sincron, natatie, polo pe apa, atletism, ciclism, echitatie, triatlon, pentatlon modern, gimnastica, hochei pe iarba, fotbal, handbal, rugby in sapte, volei, baschet, box, badminton, tir, tir cu arcul, scrima, judo, lupte, taekwando, haltere, golf.
Portdrapelul Romaniei va fi gimnasta Catalina Ponor (28 de ani), de altfel cu sanse la medalie. Dupa ce Catalina Ponor a fost aleasa pordrapel al Romaniei, au urmat multe contradictii intre iubitorii de sport. Daca nu era aleasa Catalina, sanse pentru portdrapel aveau si Cristina Neagu (27 de ani) sau Simona Halep (24 de ani),  insa celei din  din urma i-a fost frica de Virusul Zika si nu participa la Rio.

rio-2016
Sursa Foto: http://bucurestifm.ro/wp-content/uploads/sites/2/2016/05/rio-2016.jpg

Daca stam bine sa ne gandim, sanse la medalie, in afara Catalinei Ponor, mai au si sportivii: Marian Dragulescu (gimnastica), echipa nationala de handbal a Romaniei, echipa nationala de spada, cuplul Horia Tecau/Florin Mergea (tenis), Andreea Chitu (judo), Tiberiu Dolniceanu (scrima, sabie), echipa de tenis de masa a Romaniei, sau de ce nu, Alin Moldoveanu (tir), cuplul Irina Begu/Monica Niculescu (tenis)!
Sub motto-ul „A new world” (O noua lume), fanii au din plin ce sa admire.

De ce este atat de interesanta Olimpiada? Datorita faptului ca putem viziona sporturi de la fotbal la baschet, de la tir la golf, de la rugby la tenis de camp.
Asadar, Olimpiada va incepe pe data de 5 august si se va incheia pe 21 august. Olimpiada va fi transmisa in direct de Televiziunea Romana!
Sa speram ca sportivii romani se vor intoarce cu multe medalii acasa!