In data de 22 septembrie in Bucuresti, la sediul COSR „Casa Olimpica”, sala Amfiteatru, incepand cu orele 11.00, se va desfasura Dezbaterea Strategiei de Dezvoltare a Sportului in Romania .

22
Sa fim o familie! Foto: Radu Dumitrescu

Strategia este disponibilă accesând următorul link : www.mts.ro/noutati/strategia-de-dezvoltare-a-sportului/

Va recomandam sa cititi documentul si sa va implicati! Fara vorbe mari, aici, in acest document, este viitorul sportului romanesc. Daca aveti pareri, dupa o lectura serioasa, va rog sa le transmiteti catre Sport Extrapress. Le vom publica si le vom comenta. Dorim sa fim constructivi si sa fim partasi la elaborarea unei strategii de real succes.

Steaua-Dinamo-39
Asa trebuie sa arate tribunele! Foto: Tudor Panait

Cu totii ne-am saturat de vrajeli, panglici si acte mimate, vrem actiune, coerenta si seriozitate in derularea proiectelor. Si daca se poate un amestec cat mai discret al politicului in zona sportului (chiar daca procedura de dezbatere si de vot trebuie sa treaca prin Parlament!). Foarte buna propunerea lui Constantin Caliman:

„Acest material trebuie dupa parerea mea, aprobat de catre Parlamentul Romaniei odata cu Planul de dezvoltarea pentru perioada 2016-2032, astfel incat, oricine ar veni la guvernare, sa nu poata schimba major acest proiect!”

Intr-o postare recenta pe Facebook, ziaristul Georg Lorenz, corespondent pentru Germania la Sport Total FM se pronunta transant:

Sincer sa fiu nu am avut rabdare sa citesc totul, asa ca am sarit la pagina 69 considerand ca sportul romanesc are la ora actuala in primul rand probleme de ordin material. Din pacate in acest capitol nu am gasit nimic concret, se vorbeste in mod repetat de „elaborari”, „evaluari”, „planificari” expresii din pacate inca nedemodate care insa nu spun mare lucru. Nu am gasit nicaieri ceva concret privind sprijinul financiar al statului, revigorarea marilor cluburi care in deceniile anterioare au constituit baza performantelor sportului romanesc samd. Pentru gustul meu documentul, de altfel frumos scris, nu actioneaza acolo unde ar trebui. Este parerea mea, poate gresesc dar o perspectiva clara lipseste.

Steaua-Sparta-3
Si eu vreau sa fac Sport! Foto: Tudor Panait

Asteptam pana pe 22 septembrie opiniile Dvs, exprimate dupa o lectura atenta a documentului „Strategia de Dezvoltare a Sportului in Romania”. Vom incerca sa le transmitem mai departe catre factorii de decizie din MTS.