Pentru prima oara, in ultimii 15 ani, vad ca nationala de fotbal a Romaniei, reuseste sa joace fotbal. Este adevarat ca nu 90 de minute, in fiecare meci, insa daca ne uitam la toata Europa, doar Italia, Germania sau Belgia reusesc sa joace cate 90 de minute, mai multe meciuri. Ca atare, daca analizam la rece, cele 3 jocuri, desi rezultatele nu sunt cele mai bune, jocul in sine, arata destul de bine, pe alocuri chiar excelent.

14707828_663817517129195_1161904430027297253_o

Putem vedea ca echipa ataca, ajunge la poarta adversa cu multi jucatori, nu sta blocata in jumatatea proprie, incercand “mica ciupeala” pe contra-atac. Cele 5 puncte realizate, nu sunt atat de putine cum se tot vorbeste in media romaneasca, pentru ca suntem pe locul 3, la doar 2 puncte de primele doua locuri si fara sa vorbesc despre Polonia, pe care n-am vazut-o, spun cu maxima certitudine si responsabilitate, ca vom castiga fara probleme, in Muntenegru. In plus nu cred ca ex-iugoslavii vor mai aduce puncte “de afara”, decat din Armenia si acasa vor avea mari probleme. Rezultatul obtinut insa, de muntenegreni in Danemarca, este unul foarte bun, pentru noi si pentru polonezi. Mai mult, atat cu Muntenegru, cat si cu Kazahstan, am ratat in finalul jocurilor sanse foarte mari de a marca golul victoriei. Adica, cu putina sansa, acum am fi putut fi lideri cu maximum de puncte. Concluzia, nationala joaca si poate progresa, pentru ca atat Daum, cat si baietii, par sa fie doar la inceput de drum.

14714913_663817510462529_3353188150482503476_o

Un alt motiv de bucurie este selectia. Din ce in ce mai multi jucatori tineri isi fac debutul in echipa si demonstreaza ca, daca cineva stie sa construiasca o nationala valoroasa, are toate sansele sa obtina in final si rezultate. Benzar, trei selectii, Marin, doua selectii, ambii titulari in toate partidele jucate, Rotariu si ceilalti tineri covocati, au demonstrat ca nationala poate juca la un nivel foarte bun si ca in curand ne putem apropia de rezultatele Generatiei de Aur.

Am insa si doua obiectii, neconvocarea lui Tamas, in opinia mea, de departe cel mai bun fundas central, din Romania, in acest moment si covocarea lui Enache, care mi se pare foarte slab pentru nivelul cerintelor la nationala.

Dar, exact cum am spus si in titlu, mie chiar mi-a placut si desi m-am numarat printre cei care sustin un selectioner roman, Boloni fiind cel mai potrivit, in opinia mea, echipa lui Daum mi-a placut foarte mult si am convingerea ca ne vom califica de pe primul loc.

Sursa Foto: https://www.facebook.com/FederatiaRomanaFotbal