Nationala de fotbal a Romaniei a suferit in deplasarea din Kazahstan de “sindromul globalizarii”

Orice analiza am face pe tema jocului, arata in mod evident, ca am dominat meciul si doar atacurile salbatice, de o duritate fara sens intr-un joc sportiv, lovitura cu cotul este penalizata drastic si in K1, atacurile “la minge, fara minge” sunt drastic penalizate in rugby, toate acestea premise de un personaj-arbitru, care nu are ce cauta in fotbal, au privat echipa Romaniei de o victorie. Trei jucatori in spital, spune totul despre violenta de pe covorul kazah.

Citeam in presa romaneasca ca repriza a doua a fost controlata de gazde. Nu sunt de aceiasi parere si faptul ca nu am avut posesia, nu inseamna ca n-am jucat. Am avut ocaziile reprizei, pentru ca gazdele au avut o posesie fara pericol pentru poarta lui Tatarusanu. Un nou penalty, la Stancu, dupa primele doua din prima repriza, ratarea lui Enache, care de cand a intrat, a parut ca nu intelege ce trebuie sa faca si in plus, nu are cum sa alerge pe suprafata de joc, desi mai erau inca 21 de jucatori care jucau pe aceiasi suprafata.

Una peste alta, arbitrul jocului si Enache, in opinia mea, au fost factorii care au influentat in mod evident rezultatul final si cantitatea de puncte, realizata de nationala la acest meci. 14707828_663817517129195_1161904430027297253_oCum aici vor ajunge atat Danemarca cat si Muntenegru, nu vad de ce trebuie sa facem un capat de tara, mai ales ca si Polonia, a obtinut tot un punct aici.

Insa una peste alta, calitatea execrabila a arbitrajului, este rezultatul globalizarii, pentru ca in aceste tari, unde fotbalul este ca fizica cuantica, trebuie “sprijinit” prin tot felul de metode idioate, care pentru UEFA dau rezultate, suporterii fiind entuziasmati de faptul ca echipa lor, a scos un punct cu Polonia sau cu Romania. Ma indoiesc ca arbitrul, care era foarte bine plasat, la fiecare faza, nu a observat nici una dintre cele 3 lovituri de la 11 metri evidente, ca lumina zilei, cotul in plina figura aplicat lui Grigore sau piedicile “pe fata” puse lui Chipciu sau Stancu. Culmea ironiei este ca, personaje din “lumea fotbalului” autohton au spus ca “nu prea” ar fi fost doua dintre ele. Alooooo! Voi chiar sunteti nebuni?!?

Dar cum am mai spus, Romania poate castiga grupa, in opinia mea si mai mult, o poate face castigand in fata adversarelor importante Polonia, Danemarca si Muntenegru.

Foto:https://www.facebook.com/FederatiaRomanaFotbal