Joi seara a avut loc etapa a 3-a, din Liga UEFA si doua echipe romanesti au avut meciuri, Steaua acasa cu FC Zurich, echipa din liga a 2-a elvetiana si Astra Guirgiu cu Plzen, campiona Cehiei. Din start intelegem ca adversarele echipelor noastre sunt de calibru fundamental diferit.

14707994_1484096101606411_571348362248011279_o
Sursa Foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Steaua, echipa visata ca fiind o mica Barcelona, de proprietarul George Becali, a dezamagit reusind un egal obosit, in timp ce giurgiuvenii au reusit o victorie pe cat de clara, pe atat de surprinzatoare.

Dupa ce a incasat in jur de 25 de milioane de euro, calificarea in grupele Ligii UEFA si transferurile de jucatori, campania de achizitii a Stelei a fost, in special pentru dl Becali, una de rasunet, el cosiderand ca are o super-echipa, care nu are adversari in campionat.

Judecand strict in functie de opinia d-lui Becali, Steaua ar fi trebuit sa defileze in ambele competitii importate, campionat si Liga UEFA, insa dupa cum observam, echipa este cel putin in acest moment, una slaba, nu doar ca rezultate, ci si ca joc. Dar avand in vedere, ca marele brand Steaua, este pe mana trioului Becali-Stoica-Reghecamf, este cam lesne de inteles, pentru ca nici macar unul din cei trei nu poate fi privit, ca fiind demn de brandul Steaua, cel mai mare brand sportiv din estul Europei, acum 30 de ani.

14711567_1484096561606365_571920975853023584_o
Sursa Foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Fara sa insistam pe CV-urile celor 3, putem aminti ca dl Becali a fost educat si instruit sa fie un priceput crescator de oi si un bun vanzator de branza, Stoica habar nu are ce a fost instruit sa fie, daca ar fi fost cumva instruit si antrenorul Reghecamf, este complet depasit de ce inseamna de fapt Steaua, el fiind foarte preocupat in ultima perioada de nationala lui Daum. Una peste alta in plina campanie de “noi avem super-echipa”, Steaua scoate un egal rusinos cu divizionara secunda, din Elvetia. Un egal, in care portarul Nita a fost considerat cel mai bun jucator al Stelei, trist dar foarte adevarat, care putea fi si o infrangere, daca elvetienii ar fi fost mai concentrati la finalizare.

De partea cealalta, Astra Giurgiu a reusit un meci foarte bun in Cehia, reusind sa castige, mai clar decat o arata scorul, in fata campionei Cehiei 2-1. De remarcat este si faptul ca giurgiuvenii traverseaza o perioada neagra si cel mai important, au vandut Stelei o gramada de jucatori importanti, decisivi in obtinerea titlului, sezonul trecut. Inclin sa cred ca rezultatul este unul intamplator si a avut la baza, jocul foarte bun al vedetelor, Alibec, vandut Stelei si Budescu, jucator imprumutat din China.

Cu alte cuvinte fotbalul de prima liga din Romania, este din ce in ce mai slab si bilantul european al echipelor noastre in grupe arata astfel: 6meciuri- 1victorie, 2 egaluri si 3 infrangeri, un bilant extrem de slab in Liga UEFA, dar daca am fi fost in Liga Campionilor?

In acest context, presa si “omul de fotbal” din Romania, sunt extrem de critici la adresa nationalei lui Daum, dar foarte ingaduitori cu cluburile, desi tanara echipa a lui Daum, chiar incearca si uneori chiar reuseste, fata de cluburi.