Intr-o perioada seaca pentru gimnastica de performanta romaneasca si romani care cu greu prind finale la aparate, se iveste uneori cate un sportiv- producand romanilor o bucurie de necrezut-care sa acopere un dezastru vizibil.

Marian Dragulescu a produs spectacol in Polivalenta de la Cluj, dupa ce s-a calificat in finala, atat la sol, cat si la sarituri. La o varsta destul de mare pentru a emite pretentii la vreo finala sau la podium, Dragulescu (36 de ani) stinge parerile sceptice ale vizionarilor gimnasticii romanesti.
Romanul a facut in calificari un sol exceptional, cu sarituri si linii curate, inalte, clare si in final castigatoare. Prin munca si ambitia sa a obtinut locul al doilea la sol, cu 14,666; pe prima pozitie fiind spaniolul Zapata, cu un punctaj de 14,800; podiumul calificarilor fiind completat pe locul trei de israelianul Shatilov, cu 14,466.

Pe langa evolutia curata si incredibila la sol, romanul a evoluat foarte bine si la sarituri. Dragulescu a ocupat la acest aparat prima pozitie in clasament, cu 14,666; apoi podiumul calificarilor fiind completat de ucraineanul Radivilov, cu 14,666; iar locul al treilea fiind ocupat de rusul Dalaloyan, cu 14,533.
Prima saritura pentru Marian a fost apreciata cu un punctaj de 14,533, iar cea de-a doua cu 14,800, fiind una extrem de buna.

Pentru ceilalti romani participanti din lotul masculin nu a mers foarte bine, pentru ca niciunul dintre ei nu s-a calificat in finala.
La sol, in afara lui Marian au concurat inca doi romani. Cristian Bataga a obtinut un punctaj de 13,666, iar Vlad Cotuna, 12,000.
La cal cu manere, Romania l-a avut doar pe Adelin Kotrong,  care a obtinut un punctaj de 11,566, cu mici ezitari la acest aparat, el cazand o data dupa cal.
La sarituri, pe langa Marian, a concurat si Cristian Bataga, care a obtinut un punctaj de 14,000. La paralele a fost Vlad Cotuna, cu 12,600.
La bara, singurul roman ce a concurat, Laurentiu Nistor, a obtinut un puncraj de 3,433. Insa, acesta a suferit o accidentare destul de serioasa la spate, iar din acest motiv nu i s-a punctat tot exercitiul. Romanul s-a accidentat la spate la o desprindere  de pe bara, cand nu a mai reusit sa prinda si cu cealalta mana. Datorita acestei contuzii la spate, Laurentiu a fost dus la spital, insa a anuntat ca este in regula, iar doctorii i-au zis sa stea linistit in pat.

Astazi, 20 aprilie vor concura fetele. In concurs, Romania are 4 gimnaste: Catalina Ponor, Larisa Iodache, Olivia Cimpean, Ioana Crisan. Medalii se astepta cel mai mult de la Ponor si Iordache, cele doua avand evolutii bune si in alte concursuri.

Campionatul European de gimnastica are loc in perioada 19-23 aprilie 2017, la Polivalenta de la Cluj, dupa o perioada de 60 de ani.

Foto: UEG