Astazi, a avut loc finala la sol, la Campionatul European de la Cluj 2017, campionat ce se desfasoara dupa o perioada de 60 de in Romania. Aceasta finala s-a desfasurat intr-o sala arhiplina, spectatorii din Polivalenta incurajand si aplaudand fiecare miscare, saritura a sportivilor.

Marian Dragulescu a produs o bucurie romanilor, ajungand pe cea mai inalta treapta a podiumului. Acesta a ajuns pe locul 1, luand implicit medalia de aur, datorita evolutiei sale la sol, care a fost punctata cu 14,500. Pe locul doi s-a situat rusul Dimitrii Lankin, cu 14,466, iar pe locul trei israelianul Alexander Shatilov, cu 14,400.
Romanul a intrat in concurs sa-si arate evolutia al saselea, stand apoi cu sufletul la gura sa vada si ultimele doua evolutii. Marian a intrat in lupta pentru podium decis sa dea tot ce poate si constient ca nu are nimic de pierdut, dar nu fara emotii. In fata unor adversari precum spaniolul Zapata, ucraineanul Verniaev (care azi nu a fost deloc intr-o zi buna) sau israelianul Shatilov, Dragulescu a reusit sa faca la sol un exercitiu curat si in final unul de aur.

„Am avut o mare dorinta, ca toata sala sa cante imnul odata cu mine. Ceea ce s-a si intamplat. Am avut emotii, pentru ca am fost al saselea concurent in finala, iar cei dinaintea mea au avut evolutii foarte bune. Dar sunt superfericit si multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine si m-au sustinut. Este o prima medalie, dar Campionatul European nu s-a incheiat. Mai sunt in finale si duminica, vor concura si fetele, iar eu voi incerca sa fac un rezultat bun si la sarituri.”, a declarat Dragulescu pentru tvr.

La varsta de 36 de ani, Dragulescu spulbera parerile sceptice ale romanilor si arata ca este cel mai bun. Cu aurul castigat astazi, romanul a depasit-o la medalii de aur pe marea Nadia Comaneci (55 de ani).
Dragulescu are 17 medalii in palmares, dintre care 10 sunt de aur, castigate la Campionate Europene de-a lungul vremii, iar 4 de aur la sol.
Un moment important din cariera sa de gimnast de performanta a fost in anul 2005, cand Dragulescu a avut intentia de a se retrage din activitate, insa nu a trecut mult, iar acesta s-a razgandit, iar la Campionatul Mondial de la Melbourne (2005, Australia) acesta a participat, luand aurul la sarituri.
Marian Dragulescu are sansa si maine sa se afirme si sa mai castige inca o medalie, la sarituri.