Organizat in Romania dupa o perioada de 60 de ani, Campionatul European de gimnastica 2017, de la Cluj a luat sfarsit, iar Romania si-a adjudecat patru medalii: doua de aur, una de argint si una de bronz. Romanii ce au concurat au fost: Marian Dragulescu, Catalina Ponor, Larisa Iordache, Vlad Cotuna, Olivia Cimpean, Ioana Crisan, Cristian Bataga, Adelin Kotrong, Laurentiu Nistor, Alexandru Andrei Ursache. Marian Dragulescu (36 de ani) a concurat cum nu se putea mai bine pentru Romania.

La sol, Marian a ajuns in finala, clasandu-se pe locul doi in calificari, cu un punctaj de 14,666, pe prima pozitie situandu-se spaniolul Zapata, cu 14,800, iar pe locul trei, Shatilov, cu 14,466.
In finala la sol, increzator, dar nu fara emotii, cu un punctaj de 14,666, surclasandu-i pe rusul Lankin si pe israelianul Shatilov, Marian a urcat pe prima treapta a podiumului, luand aurul pentru Romania.
Romanul a obtinut astfel a 18-a medalie la un Campionat European si a 10-a de aur, continentala. La sol, Dragulescu are patru medalii de aur in palmares.
Dupa acest aur de la sol, Marian nu s-a oprit aici cu medaliile, iar in finala de la sarituri a reusit sa ia argintul.
Calificat in finala de pe prima pozitie, cu un punctaj de 14,666, chiar si in fata ucraineanului Radivilov (14,666) si rusului Dalaloyan (14,533), romanul a urcat pe a doua treapta a podiumului. Prima saritura din calificari a lui Marian a fost apreciata cu 14,533, iar cea de-a doua cu 14,800.
In finala de la sarituri, el a obtinut o medie de 14,733. Prima saritura a fost punctata cu 14,666, iar cea de-a doua cu 14,800. Pe primul loc s-a situat rusul Dalaloyan, cu 14,933, iar pe locul trei Oleg Verniaev, cu 14,649.
Cu medalia de argint, luata in aceasta finala, Marian Dragulescu face un total de 31 de medalii, de orice culoare, in cariera sa.

Catalina Ponor (29 de ani) a impresionat si ea in sala arhiplina de la Cluj, castigand mult prea ravnita medalie a tuturor sportivilor, aur, la barna.
Romanca, intrata a sasea in finala, a fost notata cu 14,566. In calificari, Catalina a primit un punctaj de 14,066. Romanca a fost initial calificata si in finala la sol, insa arbitrii i-au retras aceasta bucurie, constatand ca i-a lipsit un exercitiu, astfel ea nu a concurat in finala la aceasta proba.
Pentru Catalina Ponor este a 5-a medalie la barna in competitiile Europene, si implicit, are cele mai multe medalii de aur in competitiile continentale decat oricare alta gimnastica.
La toate Campionatele Europene, Catalina are in palmares 13 medalii, cele mai multe fiind de aur (8).

Dupa aurul cucerit la Cluj, la barna, romanca se gandeste deja la Mondiale. „Cand o sa ma retrag, o sa auziti din gura mea, dar deocamdata nu am spus si nici nu o voi spune”, a declarat Ponor conform ProSport.ro
„Bucuria atat a fost, cat am fost pe podium si au aplaudat romanii pentru mine. De acum trebuie sa ne reintoarcem in sala si sa o luam de la capat.”, a mai spus romanca pe acelasi site.

Larisa Iordache (20 de ani) a luat medalia de bronz in finala la barna, cu o medie de 13,966. Ea a si cazut la aterizare.
Iordache a obtinut calificarea in finala de pe primul loc, cu o medie de 14,566. Romanca a participat in calificari si la paralele, insa nu si in finala.

„Ma bucur foarte tare ca am incheiat ziua cu bine, ma bucur ca mi-am stapanit emotiile, dar la coborare am plecat cu foarte mare viteza si am facut multi pasi.
Ma bucur ca m-am simtit bine si ca n-am avut durere. Și ma bucur ca am ajuns la acest campionat european.”, a spus Larisa Iordache pentru TVR.

Larisa Iordache are in palmares 12 medalii.