Au trecut sase meciuri din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2018, iar Romania n-a aratat deloc bine. Tricolorii au inceput cu un rezultat modest competitia preliminara: 1-1 cu Muntenegru, iar acum au reusit sa scoata un rezultat si mai modest: 3-1 cu Polonia. Lewandowski si compania ne invinsesera si in tur cu un scor drastic: 0-3.

In partida retur, la Polonia acasa, Daum a aliniat la start urmatoarea echipa, jucand intr-un sistem mai mult pentru aparare, un 5:4:1.
Tatarusanu-Sapunaru, Chiriches, Tosca-Benzar, Razvan Marin, Pintilii, Latovlevici-Chipciu, Florin Andone, Stancu
Rezerve: Pantilimon, Nita-Gardos, Ganea, Alex Baluta, Stanciu, Dorin Rotariu, Sergiu Hanca, Ivan, Bogdan Tiru, Bicfalvi.

Adam Navalka a inceput cu Szczesny in poarta- Piszczek, Cionek, Pazdon, Jedrzejczyk-Blaszczykowski, Maczynski, Linetty, Grosicki-Zielinski, Lewandowski.
Rezerve: Fabianski-Skorupski, Leczuk, Rybus, Bereszynski, Krychowiak, Peszko, Dabrowski, Wszotek, Milik, Teodorczuk

Elevii lui Daum au inceput partida cum nu se putea mai slab. Pe parcursul primei reprize tricolorii au dus lipsa de curaj, de prospetime, agilitate si concentrare. Toate incercarile romanilor de atac se sfarseau inainte de poarta lui Szczesny, iar multe dintre suturi erau expediate la mare distanta de cele doua buturi poloneze.
Remarcat in prima repriza a fost fundasul stanga al celor de la Karabukspor, Iasmin Latovlevici care aproape tot timpul a incercat sa stea la panda pe banda sa; in multe momente ale jocului a salvat si mingi periculoase.
Daca jocul din teren nu a mers bine, pasele nu au curs asa cum a trebuit, daca posesia a fost mica ne puteam pune speranta cel putin in fazele fixe. In minutul 14 al partidei se consuma prima faza fixa a meciului, o lovitura libera, executata de Latovlevici, insa fara reusita.

Clasamentul, dupa ce s-au jucat toate meciurile grupei Romaniei arata in felul urmator:
Polonia-16 puncte
Muntenegru-10 puncte
Danemarca-10 puncte
Romania-6 puncte
Armenia-6 puncte
Kazahstan-2 puncte.

„Tricolorii” vor juca urmatoarea partida contra Armeniei, acasa, pe data de 1 septembrie, cu incepere de la ora 21:45

Foto: http://www.frf.ro/masculin/echipa-nationala