Hulk de Romania sau pe numele sau adevarat Nicolae Tivirenco este un baiat ambitios, in varsta de 21 de ani, nascut la Chisinau, in Edinet.

Avand in vedere gradul ceva mai mic de popularitate, comparativ cu alti jucatori pe care nu este neaparat necesar sa-i mentionez m-am gandit sa-l intervievez pe moldoveanul Nicolae Tivirenco, care a avut mare placere in a-mi raspunde la intrebari.

Povestea sa legata de fotbal se deruleaza astfel, pornind de la intrebarea:
De unde pana unde fotbalist?
„De la patru ani, dupa cum tin bine minte, tata mi-a cumparat o minge si eu de atunci ii spuneam ca vreau sa devin fotbalist. In anul 2000 priveam fotbalul cu tata la Cupa Mondiala. Si dupa cinci ani profesorul de educatie fizica a facut o mica echipa cand aveam noua ani si tata a decis sa ma faca fotbalist. La zece ani m-a dus la sectia de fotbal din Edinet, echipa se numea Gloria Edinet, acolo am inceput. Si de la 16 ani am nimerit la echipa mare FC Edinet, pana la 19 ani, pentru ca dupa aceea am venit in probe la Speranta Nisporeni, iar la momentul dat sunt aici”.

Pustiul activeaza la Speranta Nisporeni (Divizia Nationala), pe postul de mijlocas lateral, pasele le prefera cu stangul.
In total, la echipele de club a jucat 80 de meciuri, marcand 7 goluri.
-Fc Edinet (Divizia A), Locul  12: 26 de meciuri (2012-2013);
-Fc Edinet (Divizia A), Locul 8: 24 de meciuri, 4 goluri (2013-2014);
-Fc Edinet (Divizia A), Locul 8: 18 meciuri, 2 goluri (2014-2015);
-Fc Edinet (Divizia A), Locul 8: 12 meciuri, 1 gol (2015-2016).
Nicolae Tivirenco a activat si la nationala Moldovei U19, unde a jucat in 3 meciuri, fara a marca vreun gol.

Lamurire introductiva! De ce i se spune Hulk de Romania?
„Numele acesta mi-a fost spus inca de la Edinet dupa ce am marcat gol asemanator cu al lui. Dupa am venit la Speranta, toti ma vedeau ca el: stilul cum fuge, corpul si multe altele. La Edinet mi-au spus toti coechipierii, dar la Speranta toti, inclusiv staful tehnic.”
In afara lui Hulk ce jucatori iti mai plac?
„Robero Carlos si Samuel Etoo.”

In legatura cu nationala cum te-ai descurcat?
„Am fost convocat la selectionata Moldovei U21, dar am avut traume si nu m-am putut duce din pacate. Dar pana la traume am fost, am avut amicale cu Romania si cu Turcia U19 si la U21 cu Belgia, dar nu am jucat niciun minut; eram in lot.”
In legatura cu accidentarile si cu traumele de dupa…?!
„Am avut operatie la genunchi. Dar imi revin cu ajutorul lui Dumnezeu si cu sustinerea de acasa, iar in primul rand a echipei.”

Cum te-ai accidentat?
„Intr-un meci in partea genunchiului, am cazut rau si a crapat meniscul.”
In momentul de fata pustiul se antreneaza cu toata echipa, recuperarea de dupa accidentare terminand-o la mijlocul lunii iunie.