Tymbark a dat startul competitiei Cupa Tymbark Junior, o intrecere la fotbal adresata elevilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. Peste 6.000 de copii din intreaga tara s-au inscris in competitie si vor demonstra, timp de doua luni, ca pot fi campioni la fotbal. Intrecerea se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si urmareste atat descoperirea de talente, cat si incurajarea activitatii sportive in randul celor mici. Unul dintre sustinatorii elevilor inscrisi in competitie este Helmut Duckadam, fostul mare portar supranumit si „Eroul de la Sevilla” dupa ce a aparat 4 lovituri de la 11 metri consecutive in Finala Cupei Campionilor din anul 1986.

Bucuresti, 18 aprilie 2016– Peste 6.000 de elevi din intreaga tara s-au inscris la Cupa Tymbark Junior. Micii sportivi insumeaza 362 echipe de fotbal, impartite pe grupe de varsta- U8, U10 si U12 si pe gen: fete si baieti. Elevii participa la competitie prin intermediul unitatii de invatamant in care studiaza,iar intrecerea se desfasoara in doua etape: etapa zonala si etapa finala.
Sambata,16 aprilie, si duminica, 17 aprilie, 1.220 de elevi din Bucuresti, 670 de elevi din Galati si 370 de elevi din Iasi au intrat pe teren pentu a juca primele meciuri ale competitiei. Au fost inscrise 406 goluri iar atmosfera a fost una demna de marile competitii.

Cupa-Tymbark-Junior-LOGO-575x607„Ne bucura sa vedem ca avem copii cu spirit competitiv si sanatosi, cu o conditie fizica buna. Tymbark Maspex Romania incurajeaza practicarea sportului si urmareste atat descoperirea unor talente la fotbal, cat si formarea unor caractere frumoase. Numarul mare de elevi inscrisi, implicarea profesorilor – carora le multumim pe aceasta cale – demonstreaza ca initiativa noastra vine in intampinarea dorintei celor mici de a-si pune in valoare talentul. Ne-am propus sa descoperim campioni si suntem siguri ca vom avea multe surprize extrem de placute”, a declarat Ioana Visean, Director de comunicare Tymbark Maspex Romania.

Elevii s-au comportat ca sportivi adevarati, iar sustinatorii i-au incurajat cu frenezie. Printre ei s-a numarat si Helmut Duckadam, fostul mare portar supranumit si „Eroul de la Sevilla”.
„Incurajez micii fotbalisti sa arate ca au stofa de campioni! Sunt convins ca au mult talent care nu a fost inca pus in valoare. Tocmai de aceea, consider initiativa companiei Tymbark Maspex Romania ca fiind o oportunitate extraordinara pentru elevi in realizarea visului de a deveni campioni la fotbal. Alaturi de Tymbark Maspex Romania, ii indemn, totodata, sa nu neglijeze scoala, sa se concentreze atat pe rezultatele din clasa, cat si pe cele de pe terenul de fotbal. Fotbalul inseamna performanta. Pe teren, dar si la scoala”, a declarat Helmuth Duckadam.
Cupa Tymbark Junior are doua componente, una pentru echipele de baieti si una pentru echipele de fete si este structurata pe grupe de varsta, dupa cum urmeaza:

grupa de varsta U8, in care se pot inscrie elevii nascuti in perioada 1 ianuarie 2008 – 31 decembrie 2009, grupa de varsta U10, in care se pot inscrie elevii nascuti in perioada 1 ianuarie 2006 – 31 decembrie 2007 si grupa de varsta U12, in care se pot inscrie elevii nascuti in perioada 1 ianuarie 2004 – 31 decembrie 2005. In cadrul etapei zonale (baieti si fete), meciurile se vor disputa in 7 zone geografice ale Romaniei. Meciurile vor fi programate astfel incat sa nu fie perturbat programul de studiu al elevilor.

In 28 mai si 29 mai,se va juca faza finala a Cupei Tymbark Junior.

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienta de 15 ani, fiind organizat in Polonia de catre Grupul Maspex Wadowice, din care face parte compania Tymbark Maxpex Romania. Acesta se desfasoara inca din anul 2001, sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea scolii pe stadion!” si este practic, cel mai mare turneu de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1 milion de copii participanti din toata tara. La a 15- a editie a turneului, finalizata in luna mai a anului trecut, au participat peste 270.000 de elevi din clasele primare (fete si baieti) din toata Polonia.

Proiectul poate fi urmarit si pe www.cupatymbark.ro