SportGuru – BCR Racing Team, prima echipa privata de alergare, ciclism si triatlon din Romania, si-a prezentat cei 20 de componenti, lotul de alergatori, ciclisti si triatlonisti fiind alcatuit din sportivi care acopera mai multe niveluri de performanta, de la amatori la profesionisti, cu varste cuprinse intre 9 si 48 de ani. Printre ei, Marius Ionescu, cel mai bun maratonist roman al momentului, si Alexandru Ciocan, unul din cei mai buni ciclisti din Romania. Recrutarea sportivilor s-a facut atat pe criterii de performanta cat si tinand cont de modelul pe care acestia il reprezinta in comunitatile in care activeaza.

SportGuru-BCR-Racing-Team-2
Foto: http://cristimirica.ro

Marius Ionescu si Alexandru Ciocan au fost primii sportivi pe care SportGuru – BCR Racing Team i-a cooptat in echipa ”construita” de retailerul sportiv SportGuru.ro, echipa caracterizata prin abnegatie, competitivitate si, nu in ultimul rand, prin dorinta de a face sport.

”Alex Ciocan a facut sport cu pasiune si cu rezultate inca de mic! Cred ca asta conteaza in primul rand! Pasiunea! Important la acest grup este ca toti suntem entuziasti, la toti ne place ceea ce facem si atata timp cat continuam pe acest drum totul va fi bine!”, a spus Marius Ionescu, atlet care in acest moment detine a doua performanta romaneasca din toate timpurile la maraton.

”Marius este clar atletul cu cel mai mare bun-simt pe care l-am vazut vreodata. Faptul ca s-a calificat la Jocurile Olimpice, ceea ce extraordinar de putina lume reuseste, spune totul despre calitatile lui ca sportiv. Sunt onorat sa fac parte din aceeasi echipa cu el”, a precizat Alex Ciocan.

marius-ionescu-alex-corneschi
Marius Ionescu si Alex Corneschi

SportGuru – BCR Racing Team este o ”brigada” de maratonisti si ultramaratonisti, alergatori montani si de ”asfalt”, ciclisti, de offroad sau de sosea, duatlonisti sau triatlonisti care, pe langa cele doua ”varfuri de lance”, mai are in componenta inca 18 sportivi: Alexandru Corneschi (maraton); Andrei-Iustin Onofrei (maraton); Radu Milea (ultramaraton); Daniel Stroescu (ultramaraton); Iuliana Stroescu (alergare montana); Florin Totalca (alergare montana); Ștefan Dan (alergare montana); Rebecca Neagu (9 ani, triatlon); Victor Ștefanescu (ultramaraton, triatlon); Ana-Maria Estera Coteata (ciclism); Adriana Ceausescu (ciclism); Gerhard Dumitrescu (ciclism); Andrei Cojanu (ciclism); Valentin Tecu (ciclism); Robert Dorobantu (ciclism); Andrei Cojanu (ciclism); Razvan Ilie (48 de ani, triatlon, alergare, ciclism); Razvan Staicu (triatlon, alergare, ciclism); si Petre Dumitru (triatlon, alergare, ciclism). SportGuru – BCR Racing Team ramane deschisa pasionatilor de alergare, ciclism sau triatlon, indiferent de nivelul de performanta, si asteapta alaturi pe orice sportiv care doreste sa i se alature.

alexciocan-corneliaplescoianu-mircearasova-radumilea
Alex Ciocan, Cornelia Plescoianu, Mircea Rasova, Radu Milea

”Inca din 2010, de cand ne-am inceput activitatea comerciala ca pasionati de sport, am considerat ca este de datoria noastra sa intoarcem ceva comunitatii practicantilor, fie ca vorbim despre amatori sau profesionisti, si sa participam activ la dezvoltarea acesteia. Daca pe parcursul timpului actiunile noastre au fost punctuale si fara o legatura intre ele, odata cu inceputul acestui an am decis sa ne concentram eforturile in infiintarea si sustinerea primei echipe private de ciclism, alergare si triatlon. Recrutarea sportivilor s-a facut atat pe criterii de performanta cat si tinand cont de modelul pe care acestia il reprezinta in comunitatile in care activeaza si de disciplina si de etica de care au dat dovada pana acum. Tinand cont de acest aspect si de faptul ca sportivii echipei noastre acopera o plaja de varsta de la 9 la 48 de ani, ne dorim ca prin rezultatele obtinute si prin participarile la cat mai multe competitii sa incurajam o altfel de abordare in sport dar si in viata cotidiana. Rezonand cu ideile noastre despre sport si disciplina a sportivilor, BCR a decis sa se alature proiectului facand posibila realizarea lui la un nivel mult mai inalt decat cel preconizat initial. Le multumesc pe aceasta cale pentru implicare si sustinere si vreau sa ii asigur ca atat noi cat si sportivii ii simtim mereu ca pe un coechipier de nadejde”, a declarat Mircea Rasovan, fondator SportGuru.ro.

”Consideram acest parteneriat un pas firesc in continuarea abordarii inceputa de BCR in 2013, cand am decis implicarea activa in sustinerea ciclismului, triatlonului si alergarii. Daca in 2013 eram alaturi de Prima Evadare si de Semimaratonul de la Brasov, in anul 2015 numarul evenimentelor sportive pe care BCR le-a sustinut se ridica la aproximativ 60, printre acestea numarandu-se si competitii din cadrul Riders Club, No Stress Triathlon sau Road Grad Tour. Fie ca am comunicat sub platforma “Schimba povestea timpului liber”, fie sub cea dezvoltata in ultimii 2 ani, “Fiecare experienta te imbogateste”, mesajul a fost acelasi: am incurajat iesirea din zona de confort sau evadarea de pe canapea si transformarea stilului de viata intr-unul activ. Sportul creeaza modele, ceea ce ne dorim si noi de la parteneriatul pe care il anuntam astazi. Modele de determinare, ambitie, disciplina, putere de a iti depasi limitele. Dorim sa vedem cat mai des echipa SportGuru – BCR pe podium, iar primele rezultate promit mult in acest sens”, a precizat Cornelia Plesoianu, Șef Departament BTLMarketing, BCR.

Alaturi de BCR, sponsorul principal, SportGuru – BCR Racing Team se bucura si de sprijinul Rexona – deodorantul antiperspirant numarul 1 in lume; Ghost – compania germana este unul dintre cei mai mari producatori de biciclete din Europa; High 5 – cel mai important producator de nutritie sportiva din Marea Britanie si unul dintre cei mai mari de pe ”Batranul Continent”; si Salewa – cel mai mare producator de echipament montan din Italia si unul dintre cei mai mari din Europa.

SportGuru – BCR Racing Team a fost infiintata de SportGuru.ro in parteneriat cu BCR, atat pentru a sustine sportul de performanta romanesc si pentru a promova si sprijini sportivii profesionisti romani, cat si pentru a dezvolta comunitatea amatorilor de alergare, ciclism si triatlon si pentru a incuraja practicarea sportului indiferent de varsta. SportGuru – BCR Racing Team a pornit la drum in martie si a fost prezenta la numeroase concursuri, rezultatele inregistrate, si aminim aici doar o mica parte din ele, fiind impresionante: Marius Ionescu s-a apropiat la 30 de secunde de recordul national la maraton dupa ce a alergat al doilea timp din istoria atletismului romanesc la cursa de la Dusseldorf (2.13.00, locul 2); Alexandru Corneschi s-a clasat pe primul loc la Semimaratonul de la Viena si a fost primul roman la cursa de 10 kilometri organizata de Constantina Dita; Iuliana Stroescu a terminat pe primul loc Runfest Cernica, UrbanTrail Sinaia si Brasov Marathon; Adriana Ceausescu a fost a doua la Prima Evadare; iar Ana-Maria Estera Coteata a urcat pe prima treapta a podiumului atat la Beach Race XCO, Drumul Vinului, cat si la Bucharest Bike Break.

Fotograf: Cristi Mirică

”In acest moment SportGuru – BCR Racing Team este un proiect care isi doreste sa puna «umarul» la dezvoltarea sportului din Romania si, de aceea, sustinem sportivi profesionisti cu rezultate deosebite pe plan national si international, dar si sportivi amatori care reprezinta modele demne de urmat, atat prin rezultate cat si prin exemplul pe care il dau pentru societate”, a precizat ultramaratonistul Radu Milea, managerul alergatorilor din echipa.