Mari canotoare ale Romaniei, precum si canotoare din lotul actual de canotaj al Romaniei se vor intruni in formula de 8 + 1 pentru a sustine cauza Fundatiei Olimpice Romane in cadrul Semimaratonului International Bucuresti, ce va avea loc in perioada 14 – 15 mai.

Viorica Susanu, campioana olimpica la canotaj, impreuna cu fostele ei coechipiere, Doina Ignat, Georgeta Andrunache, Veronica Cochela, Elena Georgescu, Camelia Macoviciuc, Camelia Lupascu, precum si doua canotoare din lotul actual de canotaj al Romaniei (proaspat medaliate cu bronz la Campionatele Europene), Laura Oprea si Madalina Beres, se vor afla la startul cursei de 10 km, la cea de-a 5-a editie a OMV Petrom Bucharest Marathon.
Cu ocazia Semimaratonului International Bucuresti, Fundatia Olimpica Romana isi propune sa stranga fonduri pentru a sprijini tineri sportivi aflati la inceput de drum, precum si fosti sportivi care intampina dificultati din cauza unor probleme de sanatate.Echipaj 8+1 pentru FOR

„Noi am venit intotdeauna cu mult entuziasm la competitiile organizate de Bucharest Running Club si am fost impresionate de numarul mare de participanti precum si de atmosfera de bucurie cu care toata lumea venea la start. E un semn bun fiindca Bucurestiul alearga. Vrem ca participarea noastra sa fie un imbold si pentru copii si tineri. Nu toti vor deveni campioni olimpici, dar pot fi campioni in viata, iar practicarea unui sport ii va ajuta, cu siguranta, sa faca performanta in orice domeniu pentru ca miscarea inseamna sanatate. Vom fi alaturi de toti alergatorii, de data asta, la propriu, precum si de Valeria Racila van Groningen, canotoare de-a noastra, campioana olimpica si ea, care a demonstrat ca poti construi lucruri durabile, nu doar pentru tine, ci si pentru concetatenii tai si pentru tara ta. Vom face fundraising  pentru proiectul Fundatiei Olimpice Romane, „Impreuna pentru sportivii Romaniei”. Fiti alaturi de noi si de fostii sportivi, aflati la varsta senectutii, in campania noastra de fundraising Campioni pentru campioni”.

Participarea acestor mari campioane la Semimaratonul International Bucuresti este unica pentru istoria maratoanelor din intreaga lume, sportivele insumand nu mai putin de 19 medalii de aur obtinute la Jocurile Olimpice. Mai mult, Georgeta Andrunache si Doina Ignat fac parte dintr-un clasament (realizat de Federatia Internationala de Canotaj) al primilor cinci canotori ai lumii, clasament condus de Elisabeta Lipa!
Fundatia Olimpica Romana va organzia pentru sustinatorii sai si o sesiune de autografe la cortul propriu din Piata Constitutiei, moment care le va avea in prim plan pe cele noua canotoare, alaturi de Valeria Racila van Groningen, o alta campioana a canotajului romanesc si initiatoare a Semimaratonului si Maratonului Bucuresti, precum si Andreea Raducan, campioana olimpica la gimnastica. In plus, cei care vor dori sa sustina activitatea Fundatiei, printr-o donatie, vor intra automat intr-o tombola speciala, putand sa castige o minge semnata de Simona Halep sau autobiografia semnata a Andreei Raducan.

Partenerii care sustin echipa Fundatiei Olimpice Romane la Semimaratonul International Bucuresti, alergand pentru cauza fostilor sportivi sau prin donatii si sponsorizari sunt: Allianz – Tiriac Asigurari, OMV Petrom, Lugera & Makler Romania, Event Stuff Central Europe – Romania, Izvorul Minunilor si TiriacAuto.

Cei care doresc sa sustina proiectele Fundatiei Olimpice Romane o pot face prin donatii in contul bancar nr. RO18 BACX 0000 0030 1641 2000, deschis la UniCredit Bank sau redirectionand 2% din impozitul pe venit prin completarea formularului 230 sau 200. In plus, cei care vor sa se implice ca voluntari in proiectele fundatiei, trebuie sa trimita un e-mail catre adresa: carmen.ghia@fundatiaolimpica.ro.
Companiile se pot implica la randul lor si pot sprijini initiativele FOR, directionand 20% din impozitul pe profit catre proiectele FOR.

Semimaratonul Bucuresti este un eveniment de amploare, dedicat sportului de masa si tuturor tipurilor de alergatori. Oricine poate participa, alegand una dintre curse, in functie de conditia fizica: cursa populara (3.5 km), cursa individuala (10.5 km), stafeta (21 km alergati de o echipa de 3 persoane) si semimaratonul (21 km). Evenimentul are si o componenta caritabila, alergatorii putand sa sustina o anumita cauza, asa cum este cea a Fundatiei Olimpice Romane, prin fiecare kilometru alergat.