Timisoara a gazduit prima calificare a turneului Neymar Jr’s Five, competitia care reinventeza regulile fotbalului de cinci la cinci. FC Banatu si Rapid Timisoara sunt cele doua echipe care vor veni la Bucuresti in finala nationala pentru a obtine calificarea in finala mondiala care va avea loc in luna iulie, la Instituto Projeto Neymar Jr, in statul Sao Paulo din Brazilia.MS_Red Bull Neymar Jr's Five_070516_1234

FC Banatu (Hozan Vlad Mihai, Titu Adrian, Tenche Adelin, Ciontu Alexandru, Panta Marco, Olaru Laurentiu si Simian Raul) s-a impus cu 3-0 in fata echipei Rapid Timisoara (Anheliuc Gelu Andrei, Marc Bogdan Lucian, Negrut Dumitru Adrian si Cluci Razvan).

Dupa Timisoara, calificarile locale continua in Targu Mures (14 mai), urmate de cele din Iasi (15 mai) si Bucuresti (21-22 mai). Pe 4 iunie vom afla, la Bucuresti, care este echipa care ne va reprezenta la Finala Mondiala din Brazilia. Echipele campioane din cele peste 35 de tari se vor duela pentru marele trofeu in iulie, in Praia Grande, locul in care talentatul jucator brazilian a crescut, si-a inceput cariera profesionista si, mai tarziu, a fondat „Instituto Projeto Neymar Jr”.

Finala mondiala are loc in iulie, la Instituto Projeto Neymar Jr, in statul Sao Paulo din Brazilia. Obiectivul institutului este sa ofere educatie extracurriculara si activitati sportive copiilor dezavantajati si familiilor acestora, promovand incluziunea sociala si participarea activa in comunitate. Instituto Projeto Neymar Jr s-a deschis in 2014 si este al doilea program „FutbolNet” creat in parteneriat cu Fundatia FC Barcelona in Tara Cafelei, primul fiind cel din favelele orasului Rio de Janeiro.

In Romania, turneul Neymar Jr’s Five este organizat in parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal.

Credit foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool