191 de participanti, dintre care 80 din Judetul Arges si Mioveni; „40 km de contratimp individual, traseu aproape plat. Plat, adica trebuie in permanenta sa apesi in pedale. Trebuie incontinuu sa-ti controlezi inertia si sa-ti mentii pozitia cat mai aerodinamica” (Alex Ciocan) – astfel se poate sumariza ceea ce s-a intamplat sambata la Mioveni.Turnirul nobililor 2016

Iata castigatorii: 1. Marin Frunzeanu;2. Valentin Ion Rosoaga; 3. Szabo Norbert.

Feminin: 1. Monica Serachitopol; 2. Adriana Ceausescu; 3. Estera Ana –Maria Coteata.

A existat si o categorie speciala, destinata exclusiv concurentilor din Mioveni: 1. Constantin Dumitrana; 2. Vlad Bica; 3. Razvan Badea; 4. Damian Serbanel.

Alex Ciocan a declarat cu aceasta ocazie: „Traseu extrem de tehnic si de spectaculos, primit incredibil de bine atat de participanti, cat si de caldurosii spectatori din Mioveni. Primii, alimentati in permanenta de adrenalina virajelor si coborarii, ceilalti incalziti de suierul bicicletelor la cativa metri de ei, de gafaitul concurentilor si de veselia ce exista pretutindeni. O cursa frumoasa si o sustinere pe masura din partea autoritatilor locale. Multumim Primariei Orasului Mioveni, Consiliului Judetean, CS Dacia Mioveni 2012, Jandarmeriei, Politiei Locale si, nu in ultimul rand, celor peste 40 de elevi de liceu ce ne-au ajutat pe traseu si celor patru fete frumoase imbracate in straie populare, fara de care siguranta pe traseu n-ar fi fost aceeasi, iar premierea n-ar fi fost atat de frumoasa!”

Turnirul Nobililor va fi urmat de Revolutio, primul contratimp individual din calendarul Road Grand Tour, la Timisoara, pe 11 iunie.

Despre Road Grand Tour:

Organizat de catre Alexandru Ciocan, Road Grand Tour isi propune sa relanseze ciclismul de sosea in Romania si sa incurajeze participarea a cat mai multor ciclisti, amatori sau profesionisti, de toate varstele si cu toate tipurile de biciclete. Alex Ciocan are la activ aproximativ 15 Tururi ale Romaniei, 8 ale Turciei, 5 ale Greciei, Bulgariei si participari la multe alte competitii internationale importante. El detine aproximativ 30 de titluri de campion national si in jur de 60 de podiumuri la campionatele nationale, ca sportiv la echipele CS Petrolul Ploiesti, CS Dinamo Bucuresti, CS Otopeni.

Road Grand Tour 2015 a adus laolalta peste 2000 de ciclisti, peste 8500 de spectatori, iar pentru 2016 se estimeaza participarea a peste 2500 de ciclisti si peste 10.000 de spectatori. 2016 aduce cu sine o multime de noutati, dintre care cea mai importanta e faptul ca vor avea loc 14 competitii, dintre care 8 etape Road Grand Tour, 4 intalniri destinate copiilor – Kids Edition si 2 Speed Night Race.

Principalii sponsori sunt: Orange, BCR, Segula, Dorna, Isostar, Diablos Computers, Scriptmedia, iar partenerii media care vor sustine RGT 2016 sunt Europa FM, Ciclism.ro, Freerider.ro, Biciclistul.ro, Bike Fm, Velo Cafe si Bitpress.ro.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati www.roadgrandtour.ro si www.facebook.com/roadgrandtour.