Sambata, 28 mai, pe stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti s-a jucat fotbal cu mult patos si implicare pentru castigarea unuia dintre cele mai ravnite obiective ale elevilor din toata tara – Cupa Tymbark Junior.

Castigatoare U10 si U12
Castigatoare U10 si U12

400 de copii, fete si baieti, s-au intrecut in 50 de partide desfasurate pe durata intregii zile in care s-a jucat fotbal timp de 1.000 de minute. Marii castigatori sunt:

U 10 – fete – Școala Gimnaziala 40 Bucuresti,

U 12 – fete – Școala Gimnaziala 40 Bucuresti,

U 10 – baieti – Școala Gimnaziala 66 Bucuresti,

U 12 – baieti – Școala Gimnaziala 27 Brasov.

Cupa Tymbark Junior - Finala 1
Cupa Tymbark Junior – Finala 1

Un amanunt inedit este reprezentat de faptul ca, la fete, campioane, atat la categoria U10 cat si U12, sunt elevele aceleeasi scoli, antrenate de aceeasi profesoara, doamna Roxana Ștefanescu.
Pe langa medalii, cupe si produse Tymbark, castigatorii au primit ca premiu bilete la partida Romania-Polonia din 11 noiembrie 2016, meci ce se va juca in preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2018. Biletele sunt oferite de catre Federatia Romana de Fotbal (FRF). La eveniment a participat sustinatorul si ambasadorul competitiei, fostul mare portar, Helmut Duckadam.

Emotii si dorinta de a fi campioni

Stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti a fost gazda emotiilor si a dorintei de a arata ca au stofa de campioni a celor mai talentati si mai ambitiosi elevi din tara. 400 de copii, fete si baieti, cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, au participat la competitie si s-au intrecut in marea finala prin intermediul unitatii de invatamant in care invata.

„A fost absolut extraordinara atmosfera de pe stadionul ”Ilie Oana”! Pe langa talent, copiii au aratat ca sunt ambitiosi, ca stiu sa se comporte ca adevarati sportivi pentru a-si atinge obiectivul de a deveni campioni. Tymbark Maspex Romania va sustine in continuare practicarea sportului, urmarind atat descoperirea unor talente la fotbal, cat si formarea unor caractere frumoase”, a declarat Ioana Visean, Director de comunicare Tymbark Maspex Romania.

1000 de minute de fotbal intr-o singura zi

Cupa Tymbark Junior - Finala 2
Cupa Tymbark Junior – Finala 2

Meciurile din ziua Finalei au fost disputate de catre echipe de elevi veniti din intreaga tara. Copii din Iasi, Segarcea, Feldioara, Brasov, Cluj, Timisoara, Galati, Craiova etc. au format 30 de echipe din care 14 echipe de fete (8 echipe – U12 si 6 echipe – U10) si 16 echipe de baieti (8 echipe – U12 / 8 echipe – U10).
Copiii s-au intrecut ca adevarati sportivi, urmand strategii si strangand din dinti la mici accidentari. Lacrimi de tristete si de bucurie au insotit cele 249 de goluri inscrise pe durata celor 1000 de minute de fotbal din marea zi a Finalei.

”Cupa Tymbark Junior este o initiativa foarte buna a companiei Tymbark Maspex Romania, careia m-am alaturat din convingerea ca aceasta este o sansa extraordinara oferita elevilor pentru a-si realiza visul de a deveni campioni la fotbal” a declarat Helmut Duckadam, cunoscutul portar, supranumit si „Eroul de la Sevilla” dupa ce a aparat 4 lovituri consecutive de la 11 metri in finala Cupei Campionilor din anul 1986.

Doua echipe campioane, aceeasi scoala, acelasi antrenor

Cupa Tymbark Junior - Finala 4
Cupa Tymbark Junior – Finala 4

Elevele de la Școala Gimnaziala 40 din Bucuresti, antrenate de profesoara Roxana Ștefanescu, au reusit perfomanta de a castiga Cupa Tymbark Junior la ambele categorii de varsta U10 si U12.
”Pe elevele de la categoria de varsta U10 le antrenez de cateva luni iar pe cele de la U12 de aproximativ un an. Este multa munca, le-am explicat si lor ca trebuie sa muncim si sa fim consecventi. Avand in vedere rezultatul, s-ar parea ca au inteles si ma bucur foarte mult!”, a declarat Roxana Ștefanescu, profesor Școala Gimnaziala 40, Bucuresti.
Un alt amanunt inedit la Cupa Tymbark Junior este faptul ca echipele castigatoare la baieti sunt antrenate tot de doamne profesor. Dar organizatorii au remarcat si apreciaza implicarea tuturor profesorilor in coordonarea si antrenarea micilor fotbalisti.

—————————————————–
Adresata elevilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani si desfasurata in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Cupa Tymbark Junior a avut loc la nivel nivel national si a beneficiat de participarea a peste 6.000 de copii din intreaga tara.
Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienta de 17 ani, fiind organizat in Polonia de catre Asociatia de Fotbal Polonez. Din 2007, sponsorul principal al tuneului este
Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice alaturi de compania Tymbark Maspex Romania. Turneul se desfasoara in Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea scolii pe stadion!” si este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1,5 milioane de copii participanti din toata tara, cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. La cea mai recenta editie a turneului, finalizata in mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete si baieti) din toata Polonia.

Proiectul poate fi urmarit si pe www.cupatymbark.ro