Strategie, concentrare, scheme si dribling-uri. De toate acestea vor avea nevoie cele opt echipe calificate in finala nationala Neymar Jr’s Five care va avea loc sambata, 4 iunie, pe acoperisul parcarii Bucuresti Mall (Calea Vitan 55-59), incepand cu ora 10.00. Atunci vom afla cine va reprezenta Romania in finala mondiala din luna iulie, de la , din statul Sao Paulo, Brazilia.

Participants perform during Neymar Jr's Five Qualifiers in Bucharest, Romania on May 22, 2016.
Participants perform during Neymar Jr’s Five Qualifiers in Bucharest, Romania on May 22, 2016.

Sute de echipe cu tineri cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani au participat in cadrul celor patru etape de calificare din Timisoara, Targu Mures, Iasi si Bucuresti.

Nu a fost o misiune usoara, avand in vedere ca aceasta competitie a reinventat regulile fotbalului de cinci la cinci – echipele au pierdut cate un jucator de fiecare data cand au primit un gol, pana cand o echipa a ramas fara jucatori sau pana cand s-au scurs cele zece minute ale unui meci. Asta a facut jocul mult mai antrenant, iar jucatorii au fost nevoiti sa aleaga o strategie buna atat in atac, cat si in aparare.

Participants perform during Neymar Jr's Five Qualifiers in Bucharest, Romania on May 21, 2016.
Participants perform during Neymar Jr’s Five Qualifiers in Bucharest, Romania on May 21, 2016.

Echipele calificate in Finala Nationala Neymar Jr’s Five sunt:
Timisoara: FC Banatu si Rapid Timisoara
Targu Mures: Hau ca Bau si Lokomitiv Targu Mures
Iasi: Galacticii Suceava si Ultra Boys
Bucuresti: Neatza si Prietenii si 75’s

Finala mondiala are loc in iulie, la Instituto Projeto Neymar Jr, in statul Sao Paulo din Brazilia. Obiectivul institutului este sa ofere educatie extracurriculara si activitati sportive copiilor dezavantajati si familiilor acestora, promovand incluziunea sociala si participarea activa in comunitate. Instituto Projeto Neymar Jr s-a deschis in 2014 si este al doilea program ‘FutbolNet’ creat in parteneriat cu Fundatia FC Barcelona in Tara Cafelei, primul fiind cel din favelele orasului Rio de Janeiro.

In Romania, turneul Neymar Jr’s Five este organizat in parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal. Pe langa un fotbal de calitate si un concept inedit – atunci cand o echipa marcheaza, cealalta pierde un jucator, Dani Otil v-a pregatit si un meci demonstrativ surpriza.

Urmareste turneul Neymar Jr’s Five pe neymarjrsfive.com sau facebook.com/neymarjrsfive