Pe 27 august, Corcova Trail Race powered by Intersport, competitie ajunsa la editia a patra, va da drumul la distractie. Cursele de alergare si de MTB, cu traseul prin vita-de-vie din podgoria Roy&Damboviceanu, vor fi acompaniate, la lasarea serii peste dealuri, de petrecere, muzica, voie buna, foc de tabara si, bineinteles, mult vin.logo Corcova

Spiritul Corcova Trail Race poate fi explicat prin trei cuvinte: vin, distractie si sport. Asociatia Sport la Orice Varsta si Cramele Corcova Roy & Damboviceanu au pus la cale acest eveniment sportiv ca sa va testati abilitatile de alergatori sau de ciclisti pe potecile si drumurile domeniului viticol Corcova (localitate situata intre Motru si Strehaia), sa va bucurati de atmosfera degustand un vin de calitate alaturi de familie si sa puteti petrece o seara minunata alaturi de prieteni. Concursul, care il are ca ambasador pe Marius Ionescu, cel mai bun maratonist roman, isi doreste sa reprezinte un reper pe harta competitiilor sportive din Romania dar, in acelasi timp, si sa promoveze conceptul de “Sport & Fun”. Sfarsitul curselor inseamna inceputul distractiei: o portie de tocanita, o baie in piscina, un foc de tabara, un concert si mult vin!

Patru trasee, de alergare si MTB

Traseul de alergare mai lung, Jirov, are 15 kilometri si 400 de metri diferenta pozitiva de nivel. Singura dificultate intampinata de alergatorii veseli, pe traseul care traverseaza zone de unde se pot admira dealurile pline de vita-de-vie, pline cu struguri, apare la punctele de hidratare! Da, la punctele de hidratare! Ce sa bea? Apa rece sau vin, roze sau alb? Asta-i intrebarea, asta-i dificultatea! Proba mai scurta, care se desfasoara pe dealul Corcova, are doar 6 kilometri si +200m. La MTB, se pedaleaza 21 de kilometri lungime si 600 de metri diferenta pozitiva de nivel, pe un traseu care este de fapt o combinare a celor doua de alergare. Copiii au si ei cursa lor, de 500 de metri, o bucla in interiorul cramei, inscrierile urmand a se face la fata locului incepand din 26 august, ora 16.00, startul fiind programat sambata de la ora 16.00. Un bonus, ca si anul trecut, este concursul de orientare de duminica, 28 august, de la ora 10.00, o cursa cu caracter demonstrativ care se va desfasura in interiorul cramei Corcova Roy&Damboviceanu. Prezentarea traseelor, in detaliu, pe site-ul oficial: corcova.trailrace.ro.

Accesoriul haios este obligatoriu!

La Corcova Trail Race, in afara de numarul de concurs, un alt accesoriu este obligatoriu, unul care sa exprime originalitatea si inventivitatea purtatorului: un costum haios! Poti fi clovn, poti fi soldat in armata imparatului roman Traian, poti fi o fata cu parul violet chiar daca esti baiat, sau poti doar purta o peruca ciudata, ochelari ”suspecti”, o masca colorata sau incolora. Orice! La Corcova se imbina sportivitatea cu buna dispozitie si fair-play-ul cu umorul! La MTB, accesoriile de carnaval sunt facultative, dar foarte recomandate.

Inscrieri online pana pe 19 august, premii de peste 13.000 de lei

Corcova Trail Race este o combinatie ”naturala” intre alergare sau ciclism si distractie care nu este ocolita nici de atletii profesionisti. Anul trecut, Vitalie Gheorghita a castigat cursa (1.18.34), fiind urmat in clasament de Claudiu Surlea, Alex Staicu, Marius Busca si Daniel Lupulescu. La fete, pe primul loc a venit Liliana Danci (1.36.15), pe podium urcand si Adela Baltoi si Elena Moaga. Premiile, in acest an, vor consta in vouchere Intersport in valoare totala de 13.000 de lei. Inscrierile online, pe corcova.trailrace.ro, unde deja sunt 180 de persoane, vor avea loc pana pe 19 august 2016, valoarea taxei crescand cu 10 lei la fiecare 100 de participanti, pana se atinge limita de 500.

●●●●●

sigla ASOVDespre asociatia Sport la Orice Varsta
Asociatia Sport la Orice Varsta este o organizatie nonprofit care din 2012 isi canalizeaza energia, ideile si toate eforturile in trei directii principale: incurajarea practicarii sportului la orice varsta prin promovarea manifestarilor sportive, dar si prin organizarea concursurilor de alergare si ciclism: albaiulia.cityrace.ro, retezat.skyrace.ro, busteni.skyrace.ro, corcova.trailrace.ro, azuga.trailrace.ro, sinaia.urbantrail.ro; promovarea si sprijinirea sportivilor profesionisti romani, prin crearea de oportunitati pentru acestia si prin oferirea de ajutor cuantificabil, in functie de nevoile lor diverse si neacoperite de statul roman; si educarea populatiei in ceea ce priveste evitarea degradarii naturii si recunoasterea nationala si internationala a zonelor turistice ale Romaniei in care au loc evenimentele.
Site: http://www.sportlaoricevarsta.ro/
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/SportLaOriceVarsta