Baietii de la Liceul „Doamna Chiajna” si fetele de la Liceul cu Program Sportiv Baia Mare – au castigat Cupa Coca-Cola 2016. Cele doua campioane merg la Paris, sa traiasca emotiile meciului Romania – Elvetia, din cadrul Campionatului European de Fotbal, de pe 15 iunie, chiar din tribune.

Bucuresti, 7 iunie 2016: La finalul a doua zile de pasiune pura pentru fotbal, in care cele mai bune 6 echipe de baieti si de fete din tara s-au duelat pentru titlurile de campioane, baietii de la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” au demonstrat ca merita sa pastreze trofeul pentru inca un an, iar fetele de la Liceul cu Program Sportiv din Baia Mare au aratat ca merita din plin sa-l primeasca in premiera.

Liceul cu Program Sportiv Baia MareFinala de fete, disputata duminica, incepand cu ora 14:30, le-a adus fata in fata pe jucatoarele de la Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria si pe cele de la Liceul cu Program Sportiv din Baia Mare, calificate sambata prin 2 victorii, respectiv o victorie si un egal. Meciul s-a incheiat cu scorul de 4 – 0 pentru echipa din Maramures, dublele jucatoarelor Diana Pop si Andreea Pop asigurand castigarea marelui premiu.

Liceul Tehnic Doamna ChiajnaTot duminica, incepand cu ora 19:00, s-a disputat meciul decisiv pentru baieti, intre echipele Colegiului Tehnic Feroviar „Mihai I” din Bucuresti si Liceului Tehnologic „Doamna Chiajna”. Dupa ce ambele echipele au reusit sambata cate doua victorii, in finala, baietii din Chiajna s-au impus cu un scor clar, de 7-1, reusind sa-si pastreze titlul de campioni pentru al doilea an consecutiv.

Finalele editiei aniversare, cu numarul 5, a Cupei Coca-Cola, precum si toate surprizele pregatite in cele doua zile, au atras peste 20.000 de vizitatori. Activarile Happy Moves au oferit o sursa constanta de distractie pentru mii de doritori sa faca miscare, iar tribunele instalate s-au dovedit a fi neincapatoare pentru super-concertul Smiley.

„Suntem extrem de mandri de rezultatele din acest an ale Cupei Coca-Cola. Aniversarea de 5 ani a competitiei ne-a adus cifre record atat privind inscrierile – peste 6000 de adolescenti din 414 licee – cat si privind spectatorii veniti sa-si sustina echipele favorite in finale. Acest lucru ne motiveaza sa venim in continuare in intampinarea liceenilor pasionati de fotbal cu o competitie corecta si cu premii tot mai atractive.” – Daria Gonta, Brand Manager Coca-Cola Romania & Moldova.

5 ani de Cupa Coca-Cola au insemnat peste 28.000 de elevi participanti, peste 3.000 de meciuri disputate, peste 115.000 de minute de pasiune pe teren si peste 25.000 de goluri inscrise. Numai in 2016, competitia a inregistrat la start un numar record de 510 echipe, dintre care 384 de echipe de baieti si 126 de echipe de fete.

Cupa Coca-Cola este un program anual dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.