Pe 11 iunie 2016, la Arena Nationala, se va da startul unui eveniment sportiv unic in tara, dedicat tuturor amatorilor de miscare, cu doze maxime de adrenalina si de distractie.
URBATLON 2016 va provoaca spiritul sportiv prin 9 probe atletice puse intr-un format distractiv si super energizant, pe un traseu de alergare de 5 kilometri in Parcul “Lia Manoliu” din Capitala. Probele cu obstacole se vor desfasura atat pe inelul exterior al Arenei Nationale, cat si in parcarea supraetajata, dar si in interiorul stadionului, pentru a da ocazia concurentilor sa se lase patrunsi de spiritul sportiv si sa admire grandoarea acestei locatii.

Deschiderea oficiala va avea loc la ora 10:00, participantii fiind invitati in ritm de tobe pe aleea centrala din fata Arenei Nationale. Atat concurentii dar si sustinatorii lor vor putea lua parte la o sesiune dinamica de incalzire, coordonata de Horatiu Dumitrescu, Personal Training Manager al World Class Romania, pentru a fi pregatiti sa “zboare” pur si simplu printre obstacolele distractive. Apoi, asa cum se obisnuieste si la marile competitii internationale, va urma defilarea echipelor companiilor inscrise in competitie, peste 15 companii si cluburi sportive anuntandu-si deja prezenta, urmate de grupurile de amatori de miscare. Dupa sedinta tehnica, cu ultimele instructiuni legate de cursa, vom da startul URBATLON 2016 iar concurentii vor porni in mai multe valuri in aventura urbana.URBATLON_probe 1 (1)

Prima proba consta intr-un slalom rapid la Warm-up Check-in by eJobs, la care vor fi puse la incercare rapiditatea si abilitatea participantilor de a strabate culoare inguste formate din garduri, dar si obstacole joase. Urmeaza o misiune speciala in care un pachet trebuie dus cu grija la destinatie prin Labirintul by DPD, unde toti din cursa vor intalni obstacole peste care trebuie fiecare sa sara, iar prin unele sa se tarasca. Apoi fiecare concurent isi va testa rezistenta alergand prin parcarea supraetajata si trecand prin cateva probe de fitness la atelierele Work & Fun by World Class. Toata lumea va descoperi grandoarea stadionului la proba Asaltul Arenei by MPG, iar fotografii vor pandi pe culoare pentru imortalizarea experientei. Odata cucerit ringul Arenei e timpul sa… Jump & Fun by Toortitzi, unde concurentii vor fi intampinati chiar de simpaticul elefant Manole, pregatit sa dea un impuls de energie tuturor. Saltul sprinten si talentul la escalada vor fi utile tuturor pentru ca lansam noi provocari la Blocaj in trafic by Kiss FM, unde sunt simulate obstacolele din traficul urban si din autobuzele bucurestene. Urmeaza o sesiune de shopping inedita, in care toti concurentii vor trebui sa parcurga rapid, cu un carucior de cumparaturi, raioanele cu rafturi pline cu produse la proba Run for Shopping by Carrefour. Și, pentru ca mereu trebuie sa stim sa ne bucuram de momente copilaresti, participantii vor fi invitati la o runda de joaca la Speedy joy by SPRINTEN. Vor escalada obstacole gonflabile, se vor rostogoli si se vor da pe tobogan, iar astfel 5 copii cu deficiente locomotorii, sustinuti de proiectul umanitar SPRINTEN, sunt ajutati sa faca kinetoterapie, cu speranta ca in viitor se vor putea bucura si ei de libertatea de miscare. Pe ultima suta de metri a cursei se intra in proba Happy Moves by Coca-Cola, iar fiecare concurent va alerga manevrand o minge, va face dribling si va da un sut la poarta, in semn de sustinere a echipei noastre de fotbal, iar apoi se va racori in piscina cu spuma si va trece victorios linia de Finish! Va invitam sa urmariti toate noutatile pe pagina dedicata cursei cu obstacole de pe platforma RUNFEST la urmatorul link: http://www.runfest.ro/ro/probe-urbatlon-2016.
Inscrierile la URBATLON mai sunt deschise pana miercuri, 8 iunie, inclusiv, si se fac online pe www.runfest.ro, in pagina evenimentului.
Accesul concurentilor este permis incepand cu varsta de 12 ani. Pe tot parcursul traseului vor fi membri ai echipei de organizare si voluntari, care vor da indicatii si vor ajuta concurentii sa depaseasca obstacolele, iar experientele pline de energie din cursa vor fi imortalizate in mii de fotografii. In cadrul Photo Corner oferit de Canon, fiecare participant va avea ocazia sa faca poze si sa isi „inrameze” amintiri frumoase de la acest eveniment.

Surse Foto : URBATLON, Marius Furceanu, Ana Dumbara si Cristian Paunica.

Evenimentul URBATLON 2016 beneficiaza de sustinerea a numerosi ambasadori sportivi ai sistemului RUNFEST, carora dorim sa le adresam multumiri: Gabriela Szabo – multipla campioana olimpica si mondiala la atletism; Zsolt Gyongyossy – antrenor emerit; Razvan Juganaru – multiplu campion national la MTB; Horatiu Dumitrescu – multiplu campion national si international la triplusalt si Personal Training Manager la World Class Romania; Calin Novacescu – antrenor Taekwondo si Fitness; Stelian Larga si Sorin Chineata, alergatori la semimaratoane si maratoane internationale.