“Hit The Egg – Ousoru Challenge™” este un concurs de alergare montana desfasurat in Muntii Suhard, cu scopul de a facilita dezvoltarea turismului activ in zona Dornelor, prin promovarea miscarii in aer liber si a unui mod de viata sanatos. Ne dorim ca acest concurs sa devina o traditie si sa-si aduca aportul la consolidarea destinatiei ecoturistice si de turism activ “Tara Dornelor”.

Hit the Egg 2016*Este permisa inscrierea concurentilor care au implinit varsta de 16 ani. La start acestia vor prezenta organizatorilor o declaratie notariala prin care unul dintre parinti isi exprima acordul ca participantul sa poata concura la competitia de alegare montana “Hit The Egg – Ousoru Challenge™”.

Cerinte de participare

Concurentii primei editii “Hit The Egg – Ousoru Challenge™” trebuie sa fie apti din punct de vedere medical, sa nu sufere de boli cronice, astm, afectiuni cardiovasculare, etc. Toti participantii trebuie sa aiba experienta minima in orientarea pe teren accidentat, sa stie sa foloseasca harta, sa respecte natura, competitia si pe ceilalti participanti.

Participantii sunt rugati ca la ridicarea kitului de participare, in functie de posibilitatile si dorinta fiecaruia, sa faca un gest nobil aducand hrana pentru catei, pastile antiparazitare sau castronele pentru hrana. Tot ce se va colecta in ziua concursului se va dona adapostului de caini din Vatra-Dornei. Bineinteles, aceasta nu este o obligatie, ci mai degraba un ajutor, un favor pentru prietenii nostri necuvantatori. Orice si oricat este binevenit! Va multumim!

ou 2Kit-ul de participare

tricou tehnic
numar de concurs personalizat
un plic magneziu
un plic anticarcel
sticker – Hit The Egg
gel energizant

Echipament obligatoriuou 1

pantofi sport cu profil trail running
telefon functional cu bateria incarcata
numar de concurs pus la vedere in partea din fata*
harta traseului*
*vor fi oferite de organizatori, in kit-ul de participare.

Recomandari:

sapca cu cozoroc
buff
pantaloni impermeabili, geaca de ploaie (in caz de vreme nefavorabila)
borseta / rucsac / vesta, specifice alergarii montane
fluier
recipient pentru apa
bete telescopice
crema cu factor ridicat de protectie solara
ochelari de soare cu protectie UV
geluri / jeleuri energizante

tara_dornelor011Premii

Toti concurentii vor primi diplome de participare, iar cei care termina cursa in timpul maxim admis vor primi medalie de finisher hand made.

Primul concurent (atat M cat si F) ajuns la punctul de control / alimentare din Varful Ousoru (1.639 m) va primi un premiu surpriza.

Premiile 1, 2 si 3 pentru categoria OPEN (M si F) vor fi in bani.

Premiile 1, 2 si 3 pentru categoriile de varsta vor fi atat in bani cat si in produse.

Traseu:

lungime: 21 km
diferenta de nivel (+): aprox 1.200 m
altitudine minima: 848m
altitudine maxima: 1.639 m (Vf. Ousoru)
puncte de hidratare: 5
puncte de control: 5
puncte de alimentare: 2
Start: 10:00 AM, 3 Iulie 2016

Timpi limita:

Checkpoint 3 (Vf. Ousoru) – 5h
Checkpoint Finish – 7h
Dorna EcoActiv si Bucovina Freeride Society va invita sa descoperiti Tara Dornelor, cu peisajele sale montane exceptionale, o destinatie recunoscuta pentru drumetie si imbogatita cu evenimente culturale ce se adreseaza unui public variat.

Patrimoniul natural bogat al Tarii Dornelor trebuie protejat de „valul de beton”. Dupa ce a modelat peisajul, omul este pe cale sa se sacrifice pe sine si atunci nu doar calitatea vietii este amenintata, ci si siturile naturale, arhitectura vie a satelor si gospodariile taranesti, toate ca parte componenta si indispensabila a culturii locale. Implicarea a cat mai multi participanti in competitii sportive, indiferent de varsta, determina o reorganizare umana, capabila sa restabileasca o ierarhie logica a raporturilor dintre om si natura, generatoare de echilibru si armonie.

“Hit The Egg – Ousoru Challenge” este un moment colectiv de relaxare in jurul acestui deziderat. Competitia contribuie la cresterea gradului de constientizare cu privire la importanta protejarii si consolidarii bogatiei si binelui comun pentru rezidenti, vizitatori si viitorul acestui tinut, inzestrat cu cei mai de seama indicatori ai naturii pentru viata: izvoare de apa, padure si aer curat.

Dincolo de pozitia geografica frumoasa, Tara Dornelor are multe de oferit. Un amestec perfect de natura, cultura si sport. Vatra Dornei este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai vizitate destinatii de vacanta din Carpatii Orientali, fiind deopotriva calma si sofisticata, apreciata pentru puritatea apei si aerului.

Situata in mijlocul depresiunii Dornelor, la 800 m altitudine, Vatra Dornei ofera vizitatorilor sai un ambient relaxant, beneficiind de un climat favorabil indiferent de anotimp. Desi mic, orasul este foarte atragator imbinand arhitectura moderna cu elemente traditionale. La definirea unei experiente autentice contribuie si senzatia de multiculturalitate inca prezenta prin prisma mostenirii habsburgice si a cladirilor care atesta viata comunitatii evreiesti de odinioara.

Vatra Dornei constituie un excelent punct de plecare spre traseele turistice din muntii ce strajuiesc zona. Fie ca iti doresti sa practici drumetia, echitatia, river-rafting, sau vrei sa descoperi Tara Dornelor de pe bicicleta ai o oferta bogata din care sa alegi, daca accesezi portalurile de turism, sau te adresezi serviciilor de informare turistica.

Mai mult decat atat, in weekend-ul 1-3 Iulie 2016, la Vatra Dornei se desfasoara un festival al sporturilor montane, imbinand discipline ca Downhill, Mountain Bike XC, Trail Running. Activitatile din vara anului 2016 sunt menite sa stabileasca o alta piatra de hotar in istoria sporturilor montane dornene.

Taxa de participare este de 60 RON.

Taxa de participare se achita pana cel tarziu la data de 21 Iunie 2016, inclusiv. Taxa de participare pentru concurentii care achita la fata locului este de 80 RON si nu vor primi kitul de participare complet (doar numarul de concurs si harta traseului).

Metoda de plata

Virament bancar:
Titular cont: Asociatia Dorna EcoActiv
Cont (IBAN): RO77 RZBR 0000 0600 1268 4861 –
deschis la Banca Raiffeisen (agentia Vatra Dornei)
CIF: 25675992
Mentiune obligatorie: Taxa inscriere concurs HTE 2016 – NUME (numele complet al participantului sau participantilor)

Dovada platii se va trimite scanata sau fotografiata prin e-mail pe info@hit-the-egg.ro

Detalii pe www.hit-the-egg.ro