40 de natiuni au concurat in Copa America si Euro 2016 in ultimele saptamani, dar in acest week-end, minifotbalul va fi rege in Brazilia. Echipe de pe sase continente se vor intrece la finala mondiala Neymar Jr’s Five, la Instituto Projeto Neymar Jr din Praia Grande, chiar acolo unde a crescut starul fotbalist.

Teams Hau Ca Bau and FC Banatu play the final game of Red Bull Neymar Junior's Five in Bucharest, Romania on April 4th, 2016.
Teams Hau Ca Bau and FC Banatu play the final game of Red Bull Neymar Junior’s Five in Bucharest, Romania on April 4th, 2016.

Turneul a avut calificari in 47 de tari, in care multe echipe s-au luptat pentru un bilet spre finala. Marea cautare pentru cei mai buni jucatori va culmina cu finala mondiala de la Instituto Projeto Neymar Jr, pe 9 iulie, in ajunul finalei Euro 2016 din Paris.

Echipele participante, printre care si Hau ca Bau din Romania, sunt cele care au castigat etapele nationale de calificare din fiecare tara, fiecare respectand regula conform careia de fiecare data o echipa inscria un gol, cealalta pierdea un jucator. Acum, toata atentia este indreptata spre incoronarea primilor campioni mondiali ai evenimentului semnat de superstarul de la FC Barcelona, care tocmai si-a prelungit contractul cu echipa spaniola pana in 2021.

Team Hau Ca Bau, celebrates after winning in the final game of Neymar Junior's Five in Bucharest, Romania on April 4th, 2016.
Team Hau Ca Bau, celebrates after winning in the final game of Neymar Junior’s Five in Bucharest, Romania on April 4th, 2016.

Lucaci Bogdan, Tinca Marius, Tinca Cristian, Camanaru Paul, Sergiu Salaghie si Bogdan Razvan din Targu Mures si-au castigat dreptul de a reprezenta Romania la Finala Mondiala din Brazilia, dupa ce au castigat finala nationala din luna iunie de la Bucuresti.

„Ne bucuram ca am ajuns pana aici si vom reprezenta Romania in Brazilia. Este prima noastra experienta la acest nivel si speram sa ajungem cat mai departe. Nu va fi usor, avand in vedere ca vor fi multe tari cu traditie in minifotbal, insa noi suntem pregatiti sa-i infruntam”, au declarat reprezentantii Hau ca Bau.

„Neymar Jr’s Five inglobeaza trei dintre lucrurile pe care le iubesc cel mai mult in viata” a spus el. „Fotbalul, prietenii si Instituto Projeto Neymar Jr!”

URMARESTE NEYMAR JR’S FIVE:

Facebook: facebook.com/neymarjrsfive

Website: neymarjrsfive.com

Inaugurat in 2014, institutul este al doilea program „FutbolNet” din Brazilia, deschis in parteneriat cu Fundatia FC Barcelona. Ofera activitati sportive si educationale familiilor dezavantajate, incurajand implicarea in comunitate.

„Sfatul pe care l-as da jucatorilor este sa se simta bine” a adaugat Neymar Jr. „Știu ca toata lumea vrea sa fie campion, dar o singura echipa va castiga, asa ca bucurati-va de acest moment unic si credeti in visul vostru. Eu cred ca o minge de fotbal si un gol sau chiar o minge si o pereche de papuci sunt suficiente pentru a fi fericit.”