Maratonul Olteniei 2016 este un eveniment sportiv de Trail Running si MTB Cross-country, cu scop caritabil, powered by CEZ Romania si organizat de catre Padina Fest si Hypersport. Evenimentul, care se desfasoara in perioada 27-28 august 2016, in Ramnicu Valcea, face parte din strategia de responsabilitate sociala a companiei CEZ Romania, ale carei directii prioritare sunt educatia, sanatatea, sportul si cultura. flyer

Aflat la cea de-a IV-a editie, Maratonul Olteniei 2016 este 4×4 pentru corpul tau! Este o cursa 4X4 completa, o competitie cu o traditie de 4 ani, cu 4 probe sportive dedicate atat profesionistilor, cat si sportivilor amatori, care dispune de trasee off-road atat pentru alergare, cat si pentru MTB.

Poti sa te bucuri de experienta curselor, iar organizatorii vor dubla taxa de participare pe care o achiti si vor dona suma  pentru dotarea cu echipamente medicale a Sectiei de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea.

Sambata, 27 august 2016 – Cursa de Mountain Bike (MTB)

Veti consuma multa energie pe carari si prin paduri, intr-un cadru natural impresionant. Competitia de MTB este adresata preponderent amatorilor, pe doua variante de traseu: scurt de aproximativ 33 km si lung de circa 51 km.

Ambele ii vor pune pe concurenti la incercare! Veti avea atat urcari sustinute cat si coborari ametitoare, atat zone de padure, cat si pasuni. Esti  asteptat intr-unul dintre cele mai frumoase locuri din tara pentru o competitie energica in mijlocul naturii! Mai multe detalii aicimaratonul-olteniei_22_08_2014

Iubitorii bicicletei de toate varstele care nu sunt inscrisi in concurs pot participa la plimbarea populara care va avea loc in zona Parcului Zavoi, unde este si zona de start/sosire a maratonului. Familii, copii, parinti si bunici sunt asteptati sa petreaca o zi activa in aer liber!

Dupa festivitatea de premiere vom avea „cea mai buna zi”, pentru ca breakbeat-ul Suie Paparude va suna in tot Parcul Zavoi in cadrul unui concert dedicat participantilor la Maratonul Olteniei.

Duminica, 28 august 2016 – Cursa de Trail Running

Precum anul trecut, sunteti asteptati la o antrenanta cursa de trail. Veti alerga intr-un peisaj deosebit, pe două trasee: unul de semimaraton de 21,2 km si un cros de 10,5 km.

Startul pentru ambele probe va fi dat in Parcul Zavoi. Cele doua probe sunt independente una de cealalta, dar poti concura la amandoua si astfel beneficiezi de o reducere a taxei de participare. Pentru noutati si fotografii urmareste pagina de Facebook.