Anul trecut, sportivul roman Mihai Baractaru (27 de ani) devenea primul triatlonist roman din istorie care reusea performanta calificarii (ca amator) la cel mai important eveniment al triatlonului de anduranta tip Ironman, Campionatul Mondial Ironman din Hawaii, unde probele sunt: 3,86 kilometri inot, 180,25 kilometri ciclism, maraton – 42,185 kilometri.

Mihai-Baractaru-fericit-la-finalul-cursei-Ironman-din-Elvetia
Arhiva personala; preluare de pe http://adrenallina.ro/

Acum, Mihai a reusit din nou sa isi asigure un loc printre cei mai buni triatlonisti pe distanta Ironman din lume prin pozitionarea de la Ironman Zurich, Elvetia, cursa unde s-a pozitionat pe locul 5 la categoria sa de varsta (25-29), din 78 de concurenti, cu un timp de 9 ore, 33 de minute si 11 secunde. Mihai a reusit si un spectaculos loc 55 la general. Asta ii permite ca in octombrie sa participe din nou in cursa Campionatului Mondial de la Kona, Hawaii, unde spera sa faca o cursa si mai buna decat cea de anul trecut.

Cursa de la Kona este recunoscuta si temuta de toti sportivii lumii, din cauza conditiilor specifice insulei fierbinte, cum e denumita, care ingreuneaza si mai mult distantele colosale de concurs: este vorba despre faptul ca temperatura aerului este situata intre 30-35 grade Celsius, umiditatea aerului atinge deseori 90% iar vanturile care sufla pe insula, pe portiunea dedicata cursei de ciclism, au viteze care nu scad sub 60 metri pe secunda.

“Simt o bucurie fara margini, pentru ca a fost o cursa extrem de grea, unde am dat totul pana la final. Nu am stiut ca m-am calificat decat a doua zi dupa cursa, cand s-a facut anuntul, iar sansele erau foarte stranse. Asa a fost sa fie sa ajung din nou la Kona si sa imi continui drumul catre performanta de cel mai inalt nivel“ a spus Mihai Baractaru.

Sponsorii sportivului sunt eMAG, Arobs, Bicishop, Globalvision, JPSGroup, Solaris, Powerbar, CepRomania, Sailfish, Scott, Zoot.

Sursa text: http://adrenallina.ro/