Anul acesta  a avut loc prima editie a Festivalului  Torrent Duck! 70 de caiace inscrise intr-un eveniment record pe un rau din Romania! Torrent Duck Festival este competitia in care se desfasura in paralel, doua concursuri pentru practicantii, dar si pentru pasionatii de caiac. Prima etapa consta intr-un slalom in jurul obstacolelor montate de organizatori, pe o distanta de 9 kilometri, pe raul Buzau, in zona Nehoiu. Castigatorul este cel care termina cu cel mai bun timp acest traseu!

maxresdefault
Sursa Foto: https://i.ytimg.com/vi/jzsoeXHrd-s/maxresdefault.jpg

Torrent Duck nu este un nume ales la intamplare, este vorba chiar de o rata care traieste pe ape repezi  si ar face orice caiacist de white water sa se uite cu jind la asa miscari, iata un exemplu:

https://www.youtube.com/watch?v=q7iq6WaQ1bo

In acest spirit, anul acesta s-a organizat prima editie a acestui concurs si ca si element inedit, au fost de fapt 2 concursuri in 1: unul de white water,  pe raul Buzau si unul de flat water pe lacul Siriu.

Valea-Nehoiului
Sursa Foto: Valea Nehoiului (http://www.primaria-nehoiu.ro/wp-content/uploads/2013/05/Valea-Nehoiului.jpg)

DESCRIERE PROBE DE CONCURS:
Concursul de caiac white water pe raul Buzau:
-Start: toti participantii iau startul in acelasi timp.
-Probe de concurs: rotirea cu 360 grade in dreptul stalpilor montati de organizatori in punctele cheie ale raului Buzau.
-Lungime traseu: aproximativ 9 km.
-Desemnare castigator: persoana care termina cu cel mai bun timp traseul de 9 km, respectand proba de slalom in jurul stalpilor montati pe rau, este castigatorul acestui concurs.
Concursul de caiac flat water pe lacul Siriu:
-Start: toti participantii iau startul in acelasi timp.
-Proba de concurs: parcurgerea cu cel mai bun timp al unui traseu de aproximativ 10 km pe lacul Siriu.
-Desemnare castigator: persoana care termina cu cel mai bun timp traseul de 10 km pe lacul Siriu.

Asta in detalii tehnice, la nivel informal, iubitori ai caiacului din Romania si Bulgaria s-au intalnit pe o apa grozava,  un Buzau de grad 3 cu pasaje de 3+ si 4 care le-a oferit tot ce au avut nevoie pentru a se auto-depasi.  Sportivitate, distractie,  adrenalina, toate in cei 9 kilometri presarati cu elemente de concurs.

Concursul de flat water nu s-a lasat mai prejos desi  am fost cu totii socati de cate reziduuri  s-au putut aduna in coada lacului in urma inundatiilor recente. Printre participantii la proba de flat water s-au numarat si o doamna cu varsta 50+ si un copil de 13 ani care au dat tot ce-a fostmai bun si au terminat cursa cu zambetul pe buze.

Ro_bz_nehoiu_entrance
Sursa Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/33/Ro_bz_nehoiu_entrance.jpg

Seara, toti participantii s-au reunit pentru sesiunea de premiere si desigur, petrecerea de dupa!

PREMIILE OFERITE DE ORGANIZATORI:
• Locul 1 la concursul de caiac white water pe raul Buzau: un caiac marca Pyranha, model 9R:
http://www.pyranha.com/kayaks.php?kayak=9R
• Locul 1 la concursul de caiac flat water pe lacul Siriu pentru amatori: un caiac marca Rainbow, model Laser Expedition 5.50: http://www.rainbowkayaks.com/…/sea-kayaks-/21-laser-550.html

CaiacAceste premii generoase au fost completate cu multe altele in sistem de tombola, astfel incat, toti participantii au plecat acasa cu cel putin 2 premii de fiecare.

Cred insa ca cel mai bine se va intelege spiritul acestui concurs din imagini:

https://www.youtube.com/watch?v=b1I112Kuq3Q&feature=youtu.be

Sa ne vedem cu bine la editia 2017! Pana atunci, nu ratati nicio iesire pe apa!