Toti participantii se pot inscrie GRATUIT la fata locului, la intrarea Sincai din parcul Tineretului, la scena Profi. Participantii pot veni alaturi de prieteni, in numar nemilitat. Premii atractive si diverse surprize va asteapta! 

La Cros vor fi 2 curse: o cursa populara de 1.8 km si o cursa sportiva de 4.5 km.

Campania „Impreuna cu tine, Profi salveaza destine!”

Aflata la a treia editie consecutiva, campania “Impreuna cu tine, Profi salveaza destine” are ca scop si in acest an ajutorarea copiilor si imbunatatirea calitatii vietii lor. Profi doreste ca sprijinul oferit sa ajunga exact acolo unde este cea mai mare nevoie de el si au invitat in competitie organizatii care au proiecte aflate in derulare si care au dovedit de-a lungul timpului ca astfel ajuta eficient.

Kiturile de alergător #‎Profi‬ așteaptă să fie luate acasă și purtate cu mândrie sâmbătă la Cros.
Ce trebuie să faceți: de acum și până mâine, 17 august, ora 23:59, trebuie să dați un Share public Evenimentului:https://www.facebook.com/events/1051132541673637/, să spuneți la voi pe profil de ce participați, apoi să lăsați un comentariu la acest post prin care să menționați „Particip!”. 20 de norocoși vor fi premiați, iar kiturile ajung vineri.
13902626_1026013417477128_6227919251469829001_nOrganizatiile participante reprezinta 6 domenii de interes: educatie, cultura, apararea drepturilor copiilor, sanatate, incluziune/ servicii sociale si protectia mediului. Valoarea totala a premiilor este de 1.500.000 lei si se va imparti proportional in functie de numarul de puncte acumulate de catre fiecare ONG in parte.

Program:

08:30 – 09:15 – Inscrieri la cros. Participantii se vor prezenta la mesele de inscriere la categoria de varsta si sex corespunzatoare, pentru a primi numarul de concurs.
09:00 – 09:20 – Incalzirea participantilor. Inainte cu 20 de minute de START, doi instructorisportivi ii vor invita pe participanti la cateva exercitii de incalzire.
09:30 – START CROS. Va exista un singur start pentru toti competitorii, indiferent de categoria de varsta si sex si indiferent de traseul ales.
10:15 – 10:45 – Premierea castigatorilor. Participantii vor fi premiati in ordinea sosirii in functie de grupa de participare si de traseu.
10:45 – Surprize muzicale.

Categoriile de varsta sunt urmatoarele (divizate in FETE si BAIETI):
– 5 – 7 ani; 8 – 15 ani; 16 – 25 ani; 26 – 55 ani; 55+

Cursele sunt urmatoarele:
– 500m pentru categoriile de varsta 5 – 7, 8 – 15 ani

– 1800m si 4500m pentru celelalte categorii

ONGurile pentru care luptam:
1. Fiecare Copil in Gradinita” – OvidiuRo

Misiunea Asociatiei OvidiuRo este ca fiecare copil sarac din Romania sa beneficieze de educatie timpurie de calitate si sa devina un membru activ al societatii.
Prin intermediul programului Fiecare Copil in Gradinita, OvidiuRo sprijina scolile si comunitatile sa integreze cu succes copiii saraci in sistemul educational de la o varsta cat mai frageda.
Acest proiect se adreseaza celor mai saraci copii, care traiesc in locuinte improprii si aglomerate din zone izolate cu acces limitat la apa potabila si servicii medicale de baza. Iarna, posibilitatile de angajare sunt aproape inexistente din cauza nivelului scazut de educatie a adultilor combinat cu o cerere scazuta pentru munca necalificata.

2. Sanatate: „Dotarea Maternitatilor din Romania” – Salvati Copiii

Salvati Copiii isi propune schimbarea statisticilor dureroase: in fiecare an pierdem aproximativ 1700 de nou-nascuti. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 8,8 la 1000 de copii nascuti vii in 2014, cauza principala fiind nasterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante.

3. Apararea drepturilor copiilor: „Centrul de Resurse pentru Adoptie” – Ador Copiii

Proiect pilot in Romania, ”Centrul de Resurse pentru Adoptie” este dedicat copiilor aflati in sistemul de protectie speciala, familiilor care intentioneaza sa-i adopte, celor care au adoptat si specialistilor in adoptie. Obiectivele acestui centru sunt: cresterea numarului de familii care adopta un copil, cresterea capacitatii si calitatii serviciilor oferite de catre acest centru, cresterea asistentei oferite copiilor parasiti care se transfera din sistemul de protectie speciala in familia adoptiva, dar si imbunatatirea imaginii adoptiei in comunitate.
Activitatile oferite in cadrul centrului sunt:
· Sesiune de informari despre adoptie, personale, online sau telefonice (cu programare)
· Cursuri de parenting in cadrul procedurii de evaluare pentru obtinerea atestatului
· Consiliere psihologica si juridica
· Consiliere si psihoterapie adulti
· Workshop-uri si seminarii
· Activitati pentru copii.
4. Protectia mediului: „Tinerii ambasadori in lupta cu schimbarile climatice”

– Fundatia Terra Mileniul III

Efectele schimbarilor climatice reprezinta o problema majora si in Romania ultimilor ani, cand evenimentele extreme au inceput sa apara tot mai frecvent (inundatii, temperaturi extreme, caderi abundente de zapada, desertificare etc), iar efectele lor sunt, de cele mai multe ori, devastatoare.
Prin intermediul proiectului “Tinerii Ambasadori in lupta cu Schimbarile Climatice” nFundatia isi propune sa invete cat mai multi copii cum sa previna sau sa gaseasca metode de adaptare la schimbarile climatice. Pe parcursul celor 5 editii desfasurate pana in prezent, aproximativ 3000 de elevi de gimnaziu din intreaga tara au fost implicati, numarul lor crescand de la an la an.

5. Cultura: „Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea” – Asociatia Culturala Metropolis

KINOdiseea este primul festival international de film pentru copii si adolescenti organizat in Romania dupa 1989 si este recunoscut a fi cel mai important eveniment cinematografic dedicat publicului tanar din Sud-Estul Europei, cu o selectie anuala de peste 110 filme programate in 8 sectiuni, 30 de ateliere de film si numerosi invitati straini din industria cinematografica europeana.
6. . Incluziune/ servicii sociale: „Acasa pentru copiii in pericol de abandon” – Hope and Homes for Children

HHC (Hope and Homes for Children Romania) a inceput activitatea in anii 90, fiind una din primele organizatii care a lucrat la inchiderea definitiva a ”orfelinatelor groazei”. De atunci a contribuit decisiv la reducerea numarului copiilor internati in institutii fara suflet, de la 100.000 in 1998 la sub 8.000 in 2016.
Hope and Homes for Children isi doresc ajutor pentru oferirea unui „Acasa” sigur si iubitor copiilor care se afla in risc de a fi abandonati sau separati de familiile lor. De cele mai multe ori sunt copii care au nevoi speciale severe, iar familiile sunt depasite de situatie din mai toate punctele de vedere. Abia supravietuiesc material, conditiile de trai se degradeaza rapid, copilul nu mai primeste ingrijirea de care are nevoie iar urmatorul pas este inevitabil institutionalizarea.