Fara Asfalt la Munte 2016
Fara Asfalt la Munte 2016

A treia editie a triatlonului Fara Asfalt Intersport la munte, eveniment premium de triatlon off-road, a avut loc pe 20 august, in zonaCerasu-Slon, Prahova. 200 de participanti, sportivi amatori si profesionisti pasionati de inot, ciclism si alergare, au luat startul in competitie. 13781721_1383732654973916_3002334313122182441_n

„Incercam sa cream o atmosfera de sarbatoare la evenimentele Fara Asfalt, cel mai mult ne intereseaza ca participantii nostri sa descopere bucuria pe care o aduce intalnirea cu natura in contextul celor trei probe ale triatlonului. Faptul ca aceasta a treia editie Fara Asflat Intersport la munte a adus pe Plaiul Slonului mai multi incepatori ca in anii trecuti ne-a confirmat ca acest concept de eveniment ca un weekend intre prieteni are succes”, spune Tudor Vlad, initiatorul proiectului Fara Asfalt.

Fara Asfalt Intersport la munte este unicul concurs de triatlon off-road din Romania la care nu se plateste taxa de participare.
Traseul concursului incepe cu 1.000 m de inot in lacul Maneciu, continua cu 21 km de pedalat de la lac spre cascada Schinda, prin padure, pe malul Telejenelului si inapoi spre Tabla Butii, pana pe Plai, deasupra satului Slon. De pe Plai, participantii au pornit in ultima proba a concursului, cea de alergare, pe o distanta de 7 km, pana sub varful lui Crai si inapoi.

„Traseul este deosebit si provocator, iar la final am inlocuit obisnuita Pasta Party cu Sarmale Party pentru a spori atmosfera de sarbatoare si pentru a da un aer cat mai traditional evenimentului. Gazdele noastre din Cerasu si Slon sunt foarte primitoare si suntem convinsi ca aceste intalniri dintre citadinii care prind drag de locuri cu peisaje frumoase si oamenii locului ar putea fi un inceput de comunicare de lunga durata, reciproc avantajoasa”, spune Tudor Vlad.

Fara Asfalt Intersport la munte li se adreseaza atat triatlonistilor cat si celor care practica una sau doua dintre probele triatlonului, prin sectiunea de stafeta a concursului.
Pentru a-i face pe concurenti sa fie si mai aproape de natura, organizatorii au amenajat un camping pe Plai, acolo unde a fost si sediul evenimentului.

Evenimentul a fost fost organizat cu ajutorul sponsorizarilor primite de la Intersport si eMAG, salvarea a fost pusa la dispozitie de Provita, punctele de rehidratare pentru concurenti au fost alimentate de Aqua Carpatica si SIS, berea de la Sarmale Party a fost oferita de Zaganu, camionetele pentru marcarea traseului si pentru deplasarea echipei de organizatori la punctele de control de pe traseu au venit de la Ford si Porsche Bucuresti Nord, iar echipa de organizare a primit echipament Oxigen de la Pigna Romania.

Galerie Foto : George Groșescu

De citit si http://vladb.ro/2016/08/26/primul-triatlon-fara-asfalt-la-munte/