Peste 1.200 de oameni, concurenti si sustinatori, au profitat din plin de ultima duminica de vara luand parte la Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, competitie marca RUNFEST, sustinuta de Barilla si prezentata de Persil, desfasurata in padurea Baneasa. Pasiunea pentru miscare in natura a fost cu siguranta demonstrata la cote inalte pe 28 august, pentru ca ne-am bucurat sa vedem sute de zambete largi, atat la start cat si dupa linia de finish.

RUNFEST FOX TRAIL Half Marathon_traseu_foto Rares Gireada
Foto: Rares Gireada

Aproape 900 de alergatori s-au aliniat la start la crosul RUNFEST -Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, iar ziua a fost plina de energie, sport, dar si de surprize si multa distractie. Atat copiii, cat si juniorii si adultii au avut trasee special create pentru abilitatile lor pe potecile racoroase ale padurii Baneasa, in total avand loc 32 de curse de alergare, pe distante de la 2,5 pana la 21 de kilometri.

MPG, coordonatorul RUNFEST, doreste sa incurajeze miscarea de la varste fragede si sa constientizeze cat mai multe persoane asupra beneficiilor alergarii in natura, astfel ca micii alergatori, cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani, au avut ocazia sa participe gratuit la cros. Printre concurentii prezenti la eveniment s-au numarat si membrii ai mai multor cluburi sportive din tara, care se antreneaza pentru competitiile nationale si internationale, dar si persoane pasionate de alergare din Anglia, Serbia, Italia si Belgia.

Cei mai rapizi alergatori au fost rasplatiti cu premii generoase, in  total 96 de concurenti ocupand podiumurile crosului RUNFEST -Bucharest FOX TRAIL Half Marathon, sustinut de Barilla si prezentat de Persil. Rezultatele concursului se pot accesa online pe pagina evenimentului de pe www.runfest.ro

Premiile au fost acordate cu sprijinul sponsorilor World Class, Nomasvello, Running Warehouse Europe, Herbalife, GoldNutrition, Ice Power si Isostar, la care s-au adaugat sticle de sampanie acordate concurentilor adulti, medalii de podium si diplome.

La cea de a 4-a editie a competitiei din Baneasa au fost prezenti si ambasadorii RUNFESTcarora le multumim pentru participare si pentru sustinerea miscarii in natura si a unui stil de viata sanatos: Gabriela Szabo, multipla campioana olimpica si mondiala, antrenorul emerit Zsolt Gyongyossy, Calin Novacescu, antrenor de fitness si instructor de arte martiale, si Sorin Chineata, un tanar inginer, blogger si pasionat de sport.

Cu aceasta ocazie, RUNFEST si-a anuntat sprijinul pentru campania”Doneaza o sansa la viata!”, organizata de catre Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) impreuna cu MPG. Campania este dedicata constientizarii importantei de a ne mentine sanatatea la un standard ridicat si de a avea un stil de viata activ, iar scopul este de a informa si sensibiliza persoanele sanatoase cu varste intre 18 si 45 de ani in legatura cu donarea de celule stem hematopoietice.

Cursele de alergare pentru cei mici, din cadrul RUNFEST – Bucharest FOX TRAIL Half Marathon,au fost dedicate promovarii Zilei Mondiale a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, din17 septembrie. La start, parintii sau rudele au avut ocazia sa-i insoteasca pe copii, alergand in urma lor pe traseu, pentru a veni in sprijinul campaniei “Doneaza o sansa la viata!”. Eforturile acestei campanii sunt sustinute si de campioana olimpica si mondiala Gabriela Szabo, in calitate de ambasador, care a transmis un mesaj tuturor sportivilor amatori despre importanta de a-i ajuta pe cei aflati in momente critice de sanatate si de a deveni donatori de celule stem hematopoietice.

Surse foto: RUNFEST, Ovidiu Salavastru si Rares Gireada.