Cu o zi inaintea deschiderii oficiale de la Kosice, in Slovacia, a celei de-a doua editii a Saptamanii Europene a Sportului, Federatia Romana Sportul pentru Toti a organizat o conferinta de presa. Cu participarea celor doi ambasadori ai eveninimentului, Narcisa Lecusanu, Secretar de Stat in MTS si Mihai Androhovici, vicepresedinte al federatiei, Anca Ionescu, presedinte al Asociatiei pentru Cultura si Tango si a secretarului general al FRSPT, Aurelia Suciu.

dsc_3173Cei patru oficiali au urcat la prezidiu imbracati cu tricouri de culoare alba, avand inscriptionate logo-ul #Be Active, reprezentand tema generala a evenimentului si denumirea lui.
„Avem nevoie de promovare a acestei mișcări prin sport si recreere” a subliniat de la bun inceput vicecampioana mondiala cu echipa de handbal din 2005. Care a adaugat, din postura de Secretar de Stat, ca evenimentul, destinat redescoperirii gustului miscarii de cat mai multi oameni, de  diverse varste, este sustinut de Comisia Europeana, care a alocat numai pentru tara noastra 60.000 de euro, MTS adaugand alte 15.000.

Am mai aflat ca in 27 de judete si municipiul Bucuresti vor avea loc mai bine de 200 de felurite activitati, culminand cu Ziua Europeana a Sportului, pe 30 septembrie.

Printre acestea vor figura zilele tangoului argentinian, initiate de Asociatia pentru Cultura si Tango, cu sprijinul unor ONG-uri din Austra, Franta, Italia si Romania. Frumusetea acestui stravechi dans ne-a fost prezentata de cuplul maestrilor Lucian Stan si Raluca Aldea, vicecampioni europeni.
dsc_3204-1Am mai urmarit cu interes demonstratiile de dans sportiv, gimnastica aerobica si karate Goju-Ryu, precum si dansuri moderne si tiganesti.
Foto: Marian Burlacu si Mihai Panait