Pe 12 decembrie, Razvan Ilie implineste 49 de ani. In Romania, la categoria lui de varsta nu are concurenta la competitiile de triatlon pe distanta olimpica, terminand mereu pe primul loc. La general, este de obicei in top 5.

razvan-ilie-bust

”Prima bicicleta a mea a fost un Pegas, iar incaltamintea era de la Pionierul”, ne-a spus Razvan Ilie. De la acele ”ustensile antice” de alergat si pedalat pe care i le-au facut cadou parintii, sportivul de la SportGuru – BCR Racing Team a ajuns, dupa multi ani si multa munca, printre cei mai buni triatlonisti din Romania. A avut si un moment de pauza din cauza unei accidentari urate. A trebuit sa mearga 6 luni cu carje dupa ce a facut simultan fractura de stres, ligamente incrucisate si menisc. Razvan nu este sportiv profesionist. Munceste, are familie, si doar in timpul ramas, se antreneaza.razvan-thasos-bicicleta

Ca sa fii la un nivel ridicat trebuie sa ai posibilitatea sa petreci multe ore zilnic la antrenamente, explica triatlonistul. Ore pe care el nu prea le are, dar asta nu-l opreste sa se pregateasca pentru ”top”.

Razvan Ilie face sport din liceu. Sportivul SportGuru – BCR Racing Team a inceput sa alerge inca inainte de Revolutie, atunci cand nimeni nu fugea pe nicaieri, cand, asa cum spune chiar el, ”erai ca prostul, singur prin parc”! Daca nu iesea la fuga, se ducea la bazin, unde inota 40-50 de minute. Și, in plus, mai si ”tragea de fiare”, a facut culturism mai bine de 25 de ani. S-a axat pe triatlon dupa ce a luat parte la un concurs la lacul Sfanta Ana.

Anul acesta a castigat toate cursele din tara la care a luat parte, la triatlon olimpic, la categoria lui de varsta 45-50 de ani, fiind in top 10 si la general. Și a iesit primul si la finalul anului, in clasamentul circuitului Road Triathlon Series. A confirmat si la Europenele de Triatlon pe distanta medie (Walchsee Challenge, Austria – 1,9 km inot, 90 km ciclism si 21,1 km alergare) ca este printre cei mai buni triatlonisti romani. Sportivul bucurestean a terminat competitia pe locul 22 la categorie, fiind primul roman din concurs, indiferent de varsta.razvan-ilie-prezentare

Rezultate triatlon distanta olimpica 2016

NoStress Mogosoaia – locul I categorie (locul 3 general)
NoStress Callatis – locul I categorie (locul 2 general)
Triatlon fara Asfalt – locul I categorie (locul 3 general)
Triatlon Fara Asfalt munte – locul I categorie (locul 3 general)
Brasov Triatlon – locul I categorie (locul 6 general)
Triatlon Buftea – locul I categorie
Triatlon Challenge Mamaia – locul I categorie
Locul 1 in clasamentul Road Triathlon Series

Alte rezultate triatlon & duatlon

Campionatul National de Duatlon: locul I categorie.
Campionatul National distanta medie, Transfier: locul I categorie (locul 5 general).
Campionatul European de Triatlon distanta medie: locul 22 categorie.