Toma Coconea, un atlet care participa constant la cele mai dure competitii sportive care presupun un efort fizic intens cu probe de alergare pe cele mai dificile trasee montane la care putini sportivi pot face fata, va concura pe 15 octombrie la Paltinis 1000, prima cursa de sprint in urcare pe distanta de 1.000 metri.

35d2593a-e31c-4581-8718-bdf3ecfc772bToma Coconea este cunoscut si sub numele de”running man”, fiind concurentul care a parcurs cele mai mari distante in alergare din cadrul competitiei Red Bull X-Alps, ani de-a randul. Recordul sau personal se ridica la 130 km alergati intr-o singura zi.

„Red Bull X-Alps, competitia care mi-a definit cariera, este o cursa in care zborul cu parapanta, dar si alergarea, sunt la fel de importante. Anduranta participantilor face diferenta atunci cand vremea de zbor nu este prielnica. Avand in vedere ca traseul este in zone muntoase, antrenamentul meu trebuie realizat si in zone cu teren accidentat, in panta, astfel incat sa pot face fata oricarei provocari. Ma bucur ca avem in Romania o competitie precum Paltinis 1000, care sa ne testeze limitele pe o diferenta de nivel considerabila si sunt onorat sa ma numar printre cei care vor lua startul pe 15 octombrie”, a spus Toma Coconea.

Cursa Paltinis 1000 se va desfasura pe partia de schi Oncesti din statiunea Paltinis, in judetul Sibiu si reprezinta provocarea perfecta pentru toti cei pasionati de alergare care vor sa-si depaseasca limitele.

Startul se va da de pe platoul de langa Telescaunul Paltinis  la cota 1.430 m. Punctul de sosire este in varful partiei la cota 1.671 m, traseul parcurs in alergare fiind de 1.000 de metri. Diferenta de nivel de la start la sosire este de 241 m, iar suprafata este de pamant, cu iarba, pe alocuri bolovani.

Inscrierile se pot face online, pe site-ul www.paltinis1000.ro, pana pe 12 octombrie, si la fata locului, in ziua desfasurarii competitiei. La competitie pot participa alergatori incepand cu varsta de 16 ani, dar pentru cei sub 18 ani este nevoie si de acordul parintilor pentru a lua startul.