special-olympics-romania-slider-1Fundatia Special Olympics din Romania va invita miercuri, 16 noiembrie 2016, la evenimentul de lansare a unei noi discipline de sanatate adresate sportivilor Special Olympics – STRONG MINDS – Minti Puternice. Aceasta noua disciplina a Programului „Sportivi Sanatosi” isi propune sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii sportivilor prin deprinderea unor tehnici de relaxare si combatere a stresului sau prin dobandirea unor ganduri pozitive si de automotivare.

special-olympics-2In cadrul programului „Sportivi Sanatosi”, Fundatia Special Olympics din Romania ofera gratuit evaluari de sanatate la sase discipline care vizeaza sanatatea ochilor, dintilor, urechilor, picioarelor, testarea mobilitatii si promovarea sanatatii. STRONG MINDS va deveni astfel a saptea disciplina de evaluari in cadrul competitiilor sportive Special Olympics si la noi in tara.

Evenimentul de lansarea al disciplinei STRONG MINDS consta intr-o serie de evaluari si exercitii practice care vor avea loc, miercuri, 16 noiembrie 2016, incepand cu ora 12:30, la Centrul Sportiv Apollo din Bulevardul Energeticienilor, nr.5, sector 3, Bucuresti. (http://www.centrulsportivapollo.ro/contact-centrul-sportiv-apollo.html ).

Evenimentul este sustinut de Himalaya Wellness.

In paralel cu evaluarile STRONG MINDS, sportivii vor participa si la o demonstratie in cadrul programului SOfit – unde sportivii, dar si parintii acestora, sunt ghidati, educati si incurajati sa mentina un stil de viata sanatos prin cresterea nivelului de activitati fizice si prin imbunatatirea alimentatiei.

Demonstratia de Fitness va fi coordonata de Prof. univ. dr. Gabriel Popescu de la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti. Timp de o ora vom face miscare pe muzica, pentru a dovedi ca o minte puternica, intr-un corp antrenat saptamanal, face minuni pentru starea generala de bine a fiecaruia dintre noi.

Agenda evenimetului este organizata astfel:
· 12.30 -12.45 – Sosire participanti si inregistrare;
· 12.45 – 17.00 – Evaluari Strong Minds ;
· 14.00 – 15.00 – Demonstratie SOfit cu Prof. univ. dr. Gabriel Popescu, Universitatea Natioanala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti;
· 15.00 – 17.00 – Jocuri de abilitati individuale – tir cu arcul, baschet.

Pentru amanunte sau informatii suplimentare puteti suna: Corina Radu – coordonator comunicare, telefon: 0724 083 020, email: c.radu@specialolympics.ro.

Despre Fundatia Special Olympics din Romaniaspecial-olympics-l
Fundatia Special Olympics din Romania a fost infiintata in noiembrie 2003, ca parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics. Organizatia contribuie la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, oferindu-le sansa de a-si descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive prin intermediul programelor de pregatire si a evenimentelor competitionale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii nostri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei si ai comunitatii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienta care insufla energie, sanatate, incredere in sine si bucuria de a trai.