Targu Mures a fost cel de-al patrulea oras in care ne-am oprit pentru a cauta cei mai talentati fotbalisti din cadrul turneului Neymar Jr’s Five. Emotiile au fost si mai puternice pentru ca de aici a venit echipa castigatoare a finalei nationale de anul trecut, Hau ca Bau, echipa care a reprezentat Romania la prima finala mondiala.

Participants perform during Neymar Jr’s Five Qualifiers in Targu Mures, Romania on April 29, 2017

Cele doua terenuri din incinta Complexului Sportiv Agora au gazduit cele 32 de echipe, venite sa ne arate ca muresenii exceleaza la fotbalul cinci-la-cinci. Pe teren am evoluat atat jucatori profesionisti, dar si amatori. Am vazut cum au jucat cot la cot tatal si fiul in aceeasi echipa, dar si cum dirigintele a venit sa-i sustina pe cei cinci elevi ai clasei a 11-a G, din echipa cu aceeasi nume.

Competitia a fost acerba, fiecare echipa prezenta dorindu-si victoria. Au fost multe meciuri care s-au incheiat cu golden goal, am vazut multe cartonase galbene, eliminari, goluri spectaculoase si…foarte multa strategie. Meciurile au fost mult mai lungi decat la etapele de calificari precedente, cele mai multe terminandu-se in limita celor zece minute de joc. Cel mai scurt meci a durat sase minute.

Participants perform during Neymar Jr’s Five Qualifiers in Targu Mures, Romania on April 29, 2017

Jucatorii, nu numai ca ne-au impresionat pe teren, dar au stat foarte bine si la capitolul creativitate, atunci cand a venit vorba de numele echipelor inscrise – Inter Solo, Los Galacticos, West Ham Rodna, dar i-am avut pe teren si pe Narnia, Spartanii, Ball In, Shisha sau Vikingii.

In finala au ajuns echipele Astoria Mures si F.R. Ady. Ambele echipe castigasera toate meciurile pana in finala. Meciul a fost unul foarte echilibrat, ambele echipe avand jucatorii foarte bine pozitionati in teren, insa, incetul cu incetul, Astoria Mures a reusit sa elimine rand pe rand toti membrii echipei F.R. Ady, iar meciul s-a incheiat cu scorul de 5-0 in opt minute. Astfel, echipa Astoria Mures completeaza tabloul finalei nationale din 10 iunie de la Bucuresti.

Participants perform during Neymar Jr’s Five Qualifiers in Targu Mures, Romania on April 29, 2017

Astoria Mures, alaturi de ABC United (Bucuresti), NetRom (Craiova) si FC Banatul (Timisoara) sunt cele patru echipe calificate in finala nationala. Seria de calificari continua la Cluj-Napoca (6 mai), Iasi (13 mai) si Constanta (27 mai). O a opta etapa va avea loc peste Prut, la Chisinau, pe 20 mai.

Foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool