In data de 28 mai, stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti va gazdui semifinalele si finala uneia dintre cele mai spectaculoase competitii de fotbal pentru elevi – Cupa Tymbark Junior. Adresata elevilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani si desfasurata in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, intrecerea a avut loc la nivel nivel national si a beneficiat de participarea a peste 6.000 de copii din intreaga tara.Cupa Tymbark Junior 2

In data de 15 mai s-a incheiat etapa zonala, dupa doua luni in care elevii au jucat fotbal cu multa pasiune si dorinta de castig, dovada fiind cele 1.400 de goluri inscrise si cele peste 300 de meciuri. Cei mai buni dintre micii fotbalisti de la scolile din tara urmeaza-sa intre in etapa finala a competitiei in data de 28 mai pentru a castiga Cupa Tymbark Junior. Pe langa produse Tymbark, castigatorii vor primi ca premiu bilete la partida Romania-Polonia din data de 11 noiembrie, meci ce se va juca in preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2018. Biletele sunt oferite de catre Federatia Romana de Fotbal (FRF). La eveniment va participa sustinatorul si ambasadorul competitiei, fostul mare portar, Helmut Duckadam.Cupa Tymbark Junior 1

Odata cu incheierea etapei zonale a Cupei Tymbark Junior, micii fotbalisti asteapta cu emotie ziua de 28 mai, cand se vor intrece pentru castigarea celui mai inalt loc pe podiumul competitiei. Stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti va fi gazda emotiilor si a dorintei de a arata ca au stofa de campioni a celor mai talentati si mai ambitiosi elevi din tara. Acestia participa la competitie prin intermediul unitatii de invatamant in care invata.

Tymbark Maspex Romania asteapta cu emotie ziua de 28 mai cand se vor alege cei mai buni dintre micii fotbalisti. Au fost doua luni intense, in care s-a jucat fotbal cu multa pasiune si in care am descoperit ca sunt multi copii foarte talentati. De asemenea, profesorii au fost foarte implicati in competitie, au organizat si coordonat foarte bine echipele, fapt pentru care le multumim. Ne dorim sa avem si anul viitor aceeasi colaborare buna si, de ce nu, mai multi elevi inscrisi”, a declarat Ioana Visean, Director de comunicare Tymbark Maspex Romania.

tym2Cupa Tymbark Junior se desfasoara cu doua componente, reprezentate de echipele de baieti si de echipele de fete si este structurata pe grupe de varsta, dupa cum urmeaza: U8, U10 si U12. Una dintre surprizele campionatului a fost numarul mare de echipe de fete si, mai ales, hotararea si pasiunea pe care acestea le-au demonstrat pe stadion. In cadrul etapei zonale, fete de la scoli din Arad, Cluj si Bucuresti au avut rezultate foarte bune.

”Pentru mine, fetele au fost o mare si placuta surpriza! Am constatat cu placere ca sunt foarte ambitioase si ca joaca fotbal foarte bine.Poate sunt putin mai emotive decat baietii, dar e normal, ele sunt mai delicate.Tocmai de aceea au toata sustinerea mea pe care o arat, de altfel, tuturor micilor fotbalisti participanti la CupaTymbark Junior. Aceasta Cupa este o initiativa foarte buna a companiei Tymbark Maspex Romania, careia m-am alaturat din convingerea ca aceasta este o sansa extraordinara oferita elevilor pentru a-si realiza visul de a deveni campioni la fotbal”a declarat Helmut Duckadam, cunoscutul portar, supranumit si „Eroul de la Sevilla” dupa ce a aparat 4 lovituri consecutive de la 11 metri in finala Cupei Campionilor din anul 1986.

Meciurile din ziua finalei se vor juca incepand cu ora 10.00 si se vor incheia cu festivitatea de premiere, la ora 18.30.
Programarea semifinalelor si finalelor (fete si baieti) este dupa cum urmeaza:
16.30 – Finala mica U10 fete si U10 baieti
17.00 – Finala mica U12 fete si U12 baieti
17.30 – Finala mare U10 fete si U10 baieti
18.00 – Finala mare U12 fete si U12 baieti

—————————————————–
Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienta de 17 ani, fiind organizat in Polonia de catre Asociatia de Fotbal Polonez. Din 2007, sponsorul principal al turneului este
Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice alaturi de compania Tymbark Maspex Romania. Turneul se desfasoara in Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea scolii pe stadion!” si este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1,5 milioane de copii participanti din toata tara, cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. La cea mai recenta editie a turneului, finalizata in mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete si baieti) din toata Polonia.